Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák,

ahogy soraimat írom, fél szemmel a hírportálokat követem, mert ma reggel indult meg egy általánosnak tűnő támadás az orosz hadsereg által Ukrajna ellen és – alig pár évtizeddel a balkáni háború után – ismét fegyveres konfliktus van egy szomszédos országban.  Még ki sem heverhettük a koronavírus járványt – tulajdonképpen még jócskán tart is – és egy újabb válságba csöppentünk. Európa-szerte zuhanó tőzsdék, emelkedő nyersanyag-árak, valószínűsíthetően tovább növekvő infláció – ezek mind olyan gazdasági hatások, melyekkel közvetlenül mi is szembesülünk még akkor is, ha a fegyveres harc határainkon kívül zajlik. Természetesen számos további bizonytalanság is van, pl. lesz-e és ha igen, mekkora lesz a menekült-áradat, mi lesz az orosz gázszállításokkal Európa felé, stb.

Integrált Bizonyosság (Integrated Assurance) Workshop beszámoló

A Kockázatkezelési Állandó Bizottság elhatározta, hogy - hasonlóan a nemrég publikált és a honlapon elérhető kockázatmenedzsment-állásfoglaláshoz - 2022 folyamán is ki fog dolgozni egy szakmailag aktuális, egyben gyakorlatias ajánlást a magyarországi gazdálkodó szervezetek számára. Ennek témája az "Integrált Bizonyosság" (Integrated Assurance) koncepciója, amivel egyszerre igyekszünk megszólítani minden kockázati- és kontroll felelőst, a belső audit közösséget, vezetőket továbbá a felsőszintű vállalati döntéshozókat is.

BEMSZ Délután beszámoló

Whistleblowing – 2022. február 10.

Játszva tanulás, oktatás lehetőségek

A belső ellenőrzési európa bajnokság óta a BEMSZ új partnerrel büszkélkedhet: ARC Institute. Az ARC Institute rengeteg úgynevezett „Gamified traininget” ajánlj az érdeklődők számára. Ezek a trainingek lehetővé teszik a hatékony kompetenciafejlesztést a digitális világban, ezáltal az érdeklődők játszva tanulhatnak, valamint valós szituációkat szimulálhatnak le a trainingek segítségével

Közelgő események

2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink