• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • green style
  • yellow style
  • orange style
  • grey style

Gyakorlati szeminárum - vállalatok 2018

Egynapos képzések a vállalati belső ellenőrzésének gyakorlati tudnivalóiról

A képzés célja,hogy a hallgatók támogatást kapjanak az ellenőrzések, valamint az utóvizsgálatok hatékony lefolytatásához, az eredmények kommunikálásához. Az előadók az egyes vizsgálati témák konkrét lépéseit, sajátosságait, a lehetséges problémáit, nehézségeit és megoldásait mutatják be.

A gyakorlaton a társszakmák legkiválóbb trénerei is szerepet kapnak, hogy szélesítsék az ellenőrök eszköztárát, további segítséget nyújtva munkájukhoz.

BEMSZ Szakértői Névjegyzék:

A programsorozat legalább 8 előadásán való igazolt részvétel esetén jogosulttá válik a BEMSZ Szakértői Névjegyzékébe való felvételre, két évre.

A programsorozat 5 előadásán való részvétel esetén a Szakértői Névjegyzékben való szereplésének érvényességét két évvel meghosszabbítjuk.

Programinformációk

Helyszín: Hotel Hungária City Center, Budapest VII. Rákóczi út 90.

Időtartam: 10.00 -15.00 óráig.

Részvételi díj: 37.500.- Ft + áfa / alkalom,
mely tartalmazza a szervezés, jegyzet és a vendéglátás díját.

Kedvezményes bérletek. A bérlet átruházható.

Letölthető program és bérletinformáció

Jelentkezési lap

Megrendelő ágazati és szakmai szemináriumokra


Jelentkezés és további felvilágosítás: ETK Szolgáltató zRt. Miskolczi Judit, 0620/411 4409, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


2018. évi előadások

Január 30.

A hosszú átfutási idejű beruházási tevékenységek ellenőrzése Előkészítési, döntési, megvalósítási fázisok ellenőrzése, átadás-átvételi folyamatok, elszámolások és kifizetések ellenőrzése.

Programvezető:Dr. Buxbaum Miklós audit tanácsadó

Projektmenedzsment ismeretek.

Programvezető:projektmenedzsment szakértő

Február 27.

A bizonyossági program fő elemei és a compliance funkció szerepvállalása. Assurance map. Bizonyossági program fő elemei, gyakorlati tanácsok azok alkalmazásában. A program kiegészítő elemei. Bizonyossági levél és csalás kockázatának értékelése. Hogyan támaszkodhat a bizonyossági programra a belső ellenőrzés, hatékony együttműködés a compliance csapattal.

Programvezető:Láposi Zsuzsanna CIA, Syngenta, EAME Head of Financial Compliance

Március 29.

A szerződéskötés, szerződésmódosítások jogi alapjai. Egy belső ellenőr számára is fontos jogi ismeretek.

Programvezető: Dr. Tuller Gábor ügyvéd

Szerződések, szerződéskötési gyakorlat vizsgálata. A szerződések jóváhagyása és nyilvántartása, a szerződések teljesülésének vizsgálata.

Programvezető: Dr. Buxbaum Miklós audit tanácsadó

Május 29.

A szervezet kockázatmenedzsment folyamatának értékelése. Az ellenőrzött terület kockázatazonosítási és kezelési tevékenységének értékelése

Programvezető: Geiszlinger Árpád CIA, Vodafone

Június 5.

Kiemelt kockázatok a személyzeti folyamatokban. Vajon sikeres lenne egy munkaügyi ellenőrzés/per? Munkaszerződések és munkaköri leírások frissítése. Adatvédelem. Jelenléti nyilvántartás, túlóra elszámolások, Utazási és szórakoztatás költségeinek elszámolása. Dokumentált teljesítmény értékelés, negatív visszacsatolás. KTM - Kulcs teljesítmény mutatók.

Programvezető: Láposi Zsuzsanna CIA, Syngenta, EAME Head of Financial Compliance

Szeptember 24.

Informatikai biztonság és üzletmenetfolytonossági ismeretek belső ellenőröknek Biztonsági folyamatok, tevékenységek. Üzemeltetés biztonság. Jogosultság- és jelszókezelés. Eseménynaplózás, és annak felhasználása az ellenőrzések során. Kritikus folyamatok és erőforrások azonosítása. A kockázati faktorok osztályozása. Kockázati mátrix létrehozása. Üzletmenet-folytonossági terv.

Programvezető: Rónaszéki Péter CISA, ügyvezető Fortix Kft.

Október 16.

A folyamatok azonosítása, mint a belső kontrollrendszer kiépítésének alapja. A folyamatok felmérése és rendszerezése. Folyamattérkép. A folyamat kialakítása, dokumentálása és fejlesztése. A belső ellenőr lehetséges szerepei, feladatai. Példák, gyakorlatok.

Programvezető: Gál Gergő

November 12.

Hatékony folyamat-kockázat-kontroll struktúra kialakítása. A szabályzati irányítási rendszer felépítése, a szabályzatok felelőseinek feladatai, köztük a kockázat kontroll mátrix elkészítése és ennek felhasználásával a kontrollok követésének strukturált ellenőrzése.

Programvezető:Bozóki Olga CIA, Vodafone, Kockázatkezelési és Megfelelési szakértő

November 27.

Visszaélések feltárása, kezelése.

Visszaélés-gyanús esetek feldolgozása. A kockázatok csökkentésének lehetőségei

Programvezető: László Júlia és Antal Lajos forensic szakértők, Deloitte Magyarország Kft.

December 4.

Tanácsadási megbízások teljesítése. A vonatkozó nemzetközi sztenderdeknek való megfelelés. A megbízás célkitűzéseivel összefüggésben lévő kockázatok, kontrollok értékelése. A teljesítés eredményességét támogató technikák, szükséges ellenőri készségek.

Programvezető: Dr. Buxbaum Miklós audit tanácsadó, BEMSZ szekcióvezető

Esemény részletek

Kezdete: 2018/12/03 10:00
Egyéni díj HUF 37,500.00
Helyszín Hotel Hungária City Center

KAPCSOLAT

Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. - Telefon: 336-1505 - E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/BEMSZ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

TAGSÁG

Tudjon meg többet a tagságról!