A belső ellenőrzés Szent Grálja: hatékony KPI-ok a belső ellenőrzés célmeghatározásához

Maciej Piołunowicz, lengyel társszervezetünk, az IIA Poland Elnök-helyettese, a Lengyel Állami Fejlesztési Bank (State Development Bank of Poland, BGK) Belső Ellenőrzési Vezetője osztja meg velünk ismereteit és tapasztalatát a belső ellenőrzés teljesítménymérése kapcsán használt kulcs-célkitűzésekről (KPI-okról).

Azért hasonlítható a témakör a Szent Grálhoz, mert ugyan sokan beszélnek róla, de nemigen lehet megtalálni: amellett, hogy nyilván minden szervezet igénye kicsit eltér ezen a téren, igazán jó („best practice”) gyakorlatokról ritkán hallani.

A workshop-on lesz szó többek között a KPI-ok gyanánt alkalmazott mennyiségi vs minőségi, a jelentős vs hatással nem bíró, a gyakran előforduló vs ritka célkitűzésekről, a stakeholderek bevonásának lehetőségeiről.

A más IIA tagszervezeteknél már többször megtartott előadás foglalkozik úgy a követendő, mint a kerülendő példákkal, ugyanis rosszul megválasztott KPI-ok nemhogy megfelelő irányba terelnék a belső ellenőrök munkáját, de akár destruktívak is lehetnek.

Az előadás időzítése ideális ahhoz, hogy az ott szerzett tapasztalatok beépíthetőek legyenek a belső ellenőrök következő évi, 2021-es célmeghatározásába.

 

Az előadás nyelve angol!

Az előadás platformja: MS Teams.

Időpont: november 10.

Részvételi díj: BEMSZ tagoknak 20.000 Ft + ÁFA, nem BEMSZ tagoknak 30.000 Ft + ÁFA.

(Nem kellő létszámú jelentkező esetén a rendezvény nem kerül megtartásra, erről a már jelentkezetteket a megadott e-mail elérhetőségeken írásban értesítjük.)

Jelentkezni a BEMSZ titkárságán lehet: a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen november 9-én 10 óráig.

 

Közelgő események

Partnereink