Hirdetmények

Felhívás: ECIIA Konferencia 2024 | Budapest | Oldja meg ön is a rejtvényt!

A rejtvényfejtés és a belső ellenőri szakma közötti kapcsolat az ellenőrzési feladatok bonyolultságában rejlik. Hasonlóan a rejtvényfejtéshez, a belső ellenőrök a bonyolult vizsgálati környezetekben navigálva gyűjtik össze az információkat. Mindkettő elemző gondolkodást, a részletekre való odafigyelést és azt a képességet igényli, hogy a különböző elemek összekapcsolásával a magasabb szintű összefüggéseket (’bigger picture’) meglássuk.

Közelgő konferenciánkon a rejtvényfejtő gondolkodásmód praktikus eszközzé válik a kezünkben, ahol megragadhatjuk a lehetőséget az iparág vezetőivel való kapcsolatteremtésre, a bevált gyakorlatok megosztására és megértésére, valamint a belső ellenőrzési fejlesztések élvonalában maradásra a 2024-es ECIIA konferencián – ez az Ön kapuja az ellenőrzés jövőjének alakításához.

Csatlakozzon hozzánk lebilincselő workshopokon, izgalmas kerekasztal és klasszikus beszélgetéseken emlékezetes estéken a magyar konyha és kultúra élvezete mellett. Úgy hisszük, hogy a budapesti ECIIA konferencia új szakmai energiával töltheti fel Önt, új perspektívákkal és megoldásokkal térhet haza a melyek segítségével könnyebben válaszolhat a munkája során felmerülő fő kihívásokra. A rendezvény európai-szintű, de a világ minden tájáról érkeznek hozzánk előadók és vendégek egyaránt.

A konferencia helyszíne és időpontja: InterContinental Budapest - 2024. szeptember 26-27.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak, ahol Regisztrációjukat is megtehetik. Az alábbi linken pedig közvetlenül megtekinthetik, hogy kik beszélnek majd szakmánk gyarapodása érdekében a tapasztalataikról és eredményeikről.


 

Felhívás: IIA érdekképviseleti hírlevelek

Az IIA Global Advocacy Team elindítja első hírlevelét nemzeti intézmények és regionális szervek vezetői számára. Az elkövetkező hónapokban az ezt rendszeres kommunikációvá fejlesztő IIA érdekképviseleti tevékenységeiről és a világ intézményeivel való együttműködés fejlesztése érdekében állít összeg anyagokat. Ezen túlmenően a jövőbeni hírlevelekben azt tervezik, hogy kiemelik az intézetek érdekképviseleti tevékenységét szerte a világon.

A hírlevelek várhatóan az alábbi témakörök köré szerveződnek majd:

  • A szabványok kormányzatok általi elfogadása és átvétele
  • IIA és AFIIA (African Federation of Institutes of Internal Auditors) kormányzati elismeréssel foglalkozó munkacsoportjának bemutatása, melyne célja, hogy támogassa intézeteinket a szakmai szervezetek hivatalos állami elismerésével kapcsolatos szakpolitikai céljaik megvalósításában.
  • A vállalatirányítási kódexekkel foglalkozó globális munkacsoport bemutatása
  • Új kampány a tőzsdék és a kriptográfiai tőzsdék belső ellenőrzésére
  • Global Public Policy Position Paper (GP4 – Globális Közpolitikai Álláspont) és Model Act (Mintatörvény a nemzetközi katasztrófa-segélynyújtás és a kezdeti helyreállítási segítségnyújtás elősegítéséről és szabályozásáról)
  • Legutóbbi és közelgő IIA megjegyzéslevelek (Comment Letters)
  • COSO és NACD a vállalatirányítási keretrendszer kidolgozása
  • IIA és IIA–Brazília szakpolitikai ajánlások a B20 munkacsoport számára (a Business 20 a hivatalos G20 párbeszéd fóruma a globális üzleti közösséggel. A 2010-ben alapított B20 a legjelentősebb G20 elkötelezettségi csoportok közé tartozik).

További részletekért kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy vegye fel a kapcsolatot a BEMSZ Titkárságával, akik segítenek az részletek elérésével: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 


 

Felhívás: Megjelent a Védelmi Vonalak compliance podcast legújabb epizódja

Megjelent a Védelmi Vonalak Podcast legújabb, immáron 52. epizódja. Bácsfalvi András vendége ezúttal a hazai biztosítói szektor és a compliance szakma minden csínját-bínját ismerő kiváló szakember, a Generali Chief Compliance Officere, Dr. Kiss Mariann Petra volt. Beszélgettek arról, mi a különbség a Jogi és a Compliance területek munkája között, mik a hazai biztosítói compliance szakma aktuális kihívásai, hogyan védekezik egy biztosító a külső és belső csalások ellen, és még rengeteg érdekes dologról!

További részletekért az említett podcast-ot az alábbi linket használva hallgathatják meg a kedves tagtársak.


 

Felhívás: Fenntarthatósági Audit Kockázatbiztosítási Konferencia

A Fenntarthatósági Audit Kockázatbiztosítási Virtuális Konferencia egy egynapos konferencia, amelynek célja, hogy segítse a belső ellenőröket abban, hogy a kritikus problémák tekintetében elöl járjanak, és gyorsabban reagáljanak munkájuk során.

Ezen a virtuális konferencián a résztvevők az ESG terület szakértőivel és a szervezetük ESG-jelentési megfelelőségének értékelésével foglalkozó belső auditorokkal egyeztethetnek. A résztvevők megtanulják, hogyan értékeljék az ESG-vel kapcsolatos szabályozás változásait, és hogyan azonosítsák be az ellenőrzési programjaikban szükséges változtatásokat annak biztosítására, hogy szervezeteik naprakészek legyenek az ESG jelentési követelményeivel helyi és nemzetközi szempontból. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy iparági szakértőkkel hálózatot építsenek, hogy jobban megértsék az ESG-hez kapcsolódó szabályozások hogyan befolyásolják az elkövetkező évben az auditálási funkciójukat. A programon díj ellenében lehet részt venni; 6,6 CPE-t érő képzést jelent.

  • A rendezvény helyszíne: virtuális
  • A rendezvény időpontja: 2024. június 20. 16:00-tól

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak, ahol a regisztrációt is megtehetik.


 

Felhívás: IIA Resource Hub várja a tanulni vágyókat

Szeretnénk felhívni a globális IIA szervezet által fenntartott információ megosztó felületre. Az ingyenesen letölthető tartalommal rendelkező könyvtár White Paper-öket, webináriumokat, termékkalauzokat, esettanulmányokat, iparági elemzéseket és még sok mást tartalmaz, amelyeket iparági szakértők és a belső ellenőrzési szakmát kiszolgáló szállítók állítottak össze. Fontos, hogy ezeket a forrásokat az IIA nem támogatja, inkább a szállítók által szponzorált tartalmak, amelyek célja, hogy hasznosak legyenek az Ön szervezete számára. A tartalom letöltésével kapcsolatba léphet Önnel az eladó. További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.


 

Felhívás: Az IIA AI Tudásközpontja megnyitotta kapuit

2024-től megnyitotta kapuit az IIA mesterséges intelligencia vonatkozásában gyűjtött útmutatókkal, gondolatvezetéssel, szakértői betekintésekkel, podcast-okkal és más AI-forrásokkal felvértezett tudásközpontja. Az anyaggyűjtés célja segíteni a belső ellenőröknek jobban megérteni az AI-t és annak következményeit a legújabb fejlesztések bemutatása révén és gyakorlati útmutatásokkal.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.


 

Felhívás: All Things Internal Audit - csalás podcast: Pályázatok a szélben

Hallgasson bele meg az IIA új csalási podcastjába, amelyet az All Things Internal Audit blog csapata hozott el nekünk. A Fraud Podcast kitalált beszámolókat kínál a valós csalásokról, amelyek az Internal Auditor magazin csalásokkal foglalkozó osztályán szerepelnek. A legújabb podcastban bemutatásra kerül egy eset, ahol az ajánlatokra és a pályázatokra vonatkozó irányelvek laza betartása, valamint egy érintett alkalmazott tippje arra késztette a belső ellenőröket, hogy feltárjanak egy ajánlattételi rendszert egy megújulóenergia-fejlesztőnél.

A podcast meghallgató az alábbi linken.

Közelgő események

2024 szept. 17.
16:20 - 18:00
CIA Klub Etikai dilemmák a gyakorlatban
2024 szept. 17.
17:00
Compliance szekció eseménye
2024 szept. 18.
14:00 - 16:00
EY-ACFE-BEMSZ rendezvény
2024 szept. 24.
16:30 - 18:00
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 szept. 26.
09:00
ECIIA Nemzetközi Konferencia - Budapest
2024 okt. 01.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Közigazgatás, köztulajdonú gazdasági társaságok
2024 okt. 10.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 okt. 17.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggelten

Partnereink