Belső Ellenőrzési Díj 2023

A Belső Ellenőrzési Díj értékelő bizottsági ülésén a következő döntés született.
A pályázatok beadási határidejét meghosszabbítjuk, az új határidő 2023. február 17. péntek.


BELSŐ ELLENŐRZÉSI DÍJ 2023 jelölési űrlap

A Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezetének elnöksége Belső Ellenőrzési Díj alapítását határozta el. A díj a belső ellenőrzés sikeréhez elengedhetetlen, magas minőségi és integritási normáknak való megfelelést, valamint a szakmájuk élvonalába tartozó csapatok és egyének által nyújtott innovációk elismerését szolgálja.

A díjjal szeretnénk hangsúlyozni és megünnepelni a kiemelkedő belső ellenőrzési teljesítményeket, akik az adott évben jól teljesítettek és valóban a határokig feszegették képességeiket és tehetségüket.

A pályaműveket kizárólag az alapján bírálják el, hogy a jelölések mit tartalmaznak a jelölési űrlapjukon, és hogy megfeleltek-e az összes kért kritériumnak, és megadták-e a kívánt információkat.

A jelölt belső ellenőrzési vezetője, a közvetlen vezetője vagy a felügyelő/audit bizottság elnöke támogatásának hiánya a nevezés elutasítását vonja maga után.A bírálók az eredmények egyértelmű bizonyítékait keresik, és azt a módot, ahogyan egy csapat vagy egyén megfelelt az adott kihívásnak.

A jelölést alátámaszthatják (de nem kizárólagosan) a belső ellenőrzés külső minőségbiztosító vizsgálatának eredményei, a csapatban vagy szervezetben történt fejlesztésekre vagy változásokra utaló adatok, az adott cég alkalmazottainak vagy ügyfeleinek visszajelzései, ellenőrizhető példák vállalat vezetés intézkedéseire vagy döntéseire belső ellenőrzési tanácsok vagy a belső ellenőrzés általi felvetetések alapján.

Magánszemélyek jelölhetik magukat vagy csapatukat, valamint kollégáikat, de alátámasztó ajánlást is kell benyújtaniuk a jelölő lapon. A jelölőnek BEMSZ tagnak kell lennie, de a jelöltre vonatkozóan nincs ilyen kikötés. A BEMSZ elnökség és az értékelő bizottság tagjai nem jelölhetőek az „Inspiráló és példamutató vezető” kategóriában, valamint az értékelő bizottság által irányított közvetlen csapat sem jelölhető az „Innovative csapat” kategóriában

A szervezetek és csapatok mindkét kategóriában beküldhetnek jelölést, amennyiben azok megfelelnek az adott kategória összes kritériumának. A bírálók azonban elvárják, hogy minden jelölés egyértelműen egy meghatározott kategóriát célozzon meg (azaz nem fogadható el egy pályamű mindkét kategóriákban, egy jelölés nem vonatkozhat a csapatra és az vezetőre).

Azok a potenciális jelöltek, akiknek kétségeik vannak a megfelelő kategóriát illetően, lépjenek kapcsolatba a BEMSZ Titkársággal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Javasoljuk minden jelölőnek, hogy előzetesen figyelmesen olvassa el az űrlapot, és ellenőrizze, hogy milyen jóváhagyásokra van szükség.

A bírálók fenntartják a jogot, hogy ne ítéljenek oda, vagy visszavonjanak egy kategóriát, ha nem érkeznek megfelelő pályaművek, vagy azok nem felelnek meg az összes szükséges kritériumnak, beleértve a jóváhagyásokat, vagy bizonyítékot szolgáltató az eredményeket.

A jelölések határideje 2023. január 27. amelyek közül az erre a célra alakított elnökségi bizottság a legjobb jelöléseket, amelyek közül a győztesek kikerülnek, 2023. február 17-ig választja és hirdeti ki.

Az értékelő bizottság tagjaiDoszpod Dénes, dr. Galambos Péter, Geiszlinger Árpád, Miskolczi Tamás és Zsakó Enikő

 

A nyerteseket a BEMSZ májusi közgyűlésének napján, ünnepélyes keretek között hirdetjük ki.

A jelentkezési lapokat az alábbi linkeken lehet elérni és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell beküldeni a fent megadott határidőig emailben. Az emailhez nem szükséges alátámasztó dokumentumokat csatolni, az ajánlásokat a jelölt lap megfelelő mezőjébe kell beírni.

  1. Innovatív csapat 
  2. Inspiráló és példamutató vezető