BEMSZ Délután – március 8.

Vállalati deviza-és banki kamatlábkockázatok kezelése

Előadó:  Soltész, József szenior menedzser KPMG <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>
Moderátor: Kollár Róbert K&H belső ellenőrzési igazgató, BEMSZ elnökségi tag

Regisztrációs link

Amiről szó lesz:

A gazdaságikörnyezet változása az elmúlt években számos nehézséget okozott a gazdaságiszereplőknek, ezek közül a deviza- és kamatlábkockázatokra fog az előadásrészletesebben kitérni. A devizakockázattal szembesülő vállalatoknak fontos egy kockázatkezelési keretrendszer kialakítása, amelyben lépései a kockázatokazonosítása és mérése, majd a megfelelő eszköz kiválasztásával ezek kezelése. A banki könyvi kamatlábkockázatok aktualitását a hirtelen megváltozottkamatkörnyezet mellett az új EBA szabályozási anyagok adják. Ezek számosmérési, modellezési és belső működési változást fognak okozni, amelyek közül a belső ellenőri szempontból is fontos elvárásokra fog az előadás fókuszálni.

Az előadóról:

Soltész József a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdász gazdaságmatematikai szakon, diplomája megszerzése óta a pénzügyi kockázatokkal foglalkozik. 2016-banszerezte meg a Chartered Financial Analyst (CFA) oklevelet, és 2017 óta rendelkezik az Financial Risk Manager (FRM) oklevéllel. Több, mint 5 évig foglalkozottaz OTP Eszköz-Forrás Menedzsment területén kamat- és likviditási kockázattal,2016-tól 2019-ig az MNB felügyeleti területén ellenőrizte a bankoktőkemegfelelését és kockázatkezelését elsősorban piaci kockázati szempontból.2019 óta a KPMG keretein belül támogatja az ügyfelek kockázatkezelésénekfejlődését, elsősorban kamatkockázatok, likviditási kockázatok és ICAAP tekintetében.

Közelgő események

Nincs esemény

Partnereink