Túlélési iránymutatás belső ellenőröknek

Beharangozó a BEMSZ December 8-i konferenciájára

 

 

Kedves Kollégák!

Lassan már hagyomány, hogy a BEMSZ évente 2 konferenciát szervez és ezek közül egy általában az év vége közeledtével kerül megrendezésre. Idén úgy alakult, hogy külső és belső körülmények miatt nem novemberben, hanem december elején tudjuk megrendezni az eseményt, természetesen teljesen online formában. Szerencsés egybeesés, hogy ugyan 2 nap csúszással, de ezt a rendezvényt a Mikulás hozza a BEMSZ tagjainak.

Persze sokan kérdezhetitek, hogy vajon miről fogunk hallani a nap folyamán? Úgy gondoltuk, hogy az elmúlt pár hónap bebizonyította, hogy a COVID bizony komoly hatással van a belső ellenőrzés kapacitásaira és a munkavégzés mikéntjére is, ezért  érdemes egy túlélési eszköztárat átnyújtanunk a résztvevőknek.

Először az új 3-as vonallal kapcsolatos tudnivalókat szeretnénk megosztani Gajdos elnök úr tolmácsolásában, majd az  EY kollégáit kértük fel, hogy ismertessék velünk a COVID utáni trendeket a belső ellenőrzést illetően. Ehhez kapcsolódóan, illetve az egyre fokozódó digitalizációval kapcsolatban a PWC kollégái fogják ismertetni, hogy milyen digitális eszköztár áll rendelkezésünkre az ellenőrzési munka támogatására.

Annak érdekében, hogy a digitalizáció mellett az emberi erőforrások fontosságát is hangsúlyozzuk a KPMG kollégái a HR auditokkal kapcsolatos tudnivalókat fognak velünk megosztani.

A szakmai előadások után mintegy pihenésként egy „soft-skill” előadást szeretnénk átnyújtani  a  korábbi évek egyik legsikeresebb előadója által. Németh Zoltán a Dr. Prezi előadója a digitális kommunikáció rejtelmeibe fog minket bevezetni, ami a jelenlegi home-working környezetben mindenki számára fontos lehet.

Ez után a kis felfrissülés után két informatikai témájú előadás következik majd. Az elsőt a Deloitte  tolmácsolásában hallhatjuk majd, a mesterséges intelligencia alkalmazásának kockázataival kapcsolatosan.  Nem feledkezünk meg azokról sem akik arról szeretnének hallani, hogy milyen informatikai kockázatokat rejt a mostani COVID helyzet. Ezekről a kockázatokról Rónaszéki Péter, a FORTIX Kft. vezetője fog beszélni.

A nap végére két szekciót terveztünk:

Az első szekció az államháztartásban dolgozó kollégák érdekelődését hivatott kielégíteni. Ennek keretében szó lesz az integrált kockázatkezelésről és a megfelelési tevékenység gyakorlati tudnivalóiról.

A második szekció inkább a versenyszféra képviselőinek szól majd és itt a belső ellenőrzés tevékenységének folytonosságát elősegítő ötleteket kaphatunk majd a jelenlegi pandémiás helyzethez kapcsolódóan.

 

Azt hiszem a fenti témák önmagukban is nagyon vonzóak lesznek, de ha az év vége közeledtét vesszük alapul, akkor sok kollégának az így megszerezhető CPE pontok is nagyon értékes „zsákmányul” fognak szolgálni.

 

Remélem, hogy minél több jelenlegi és jövőbeli BEMSZ tagot üdvözülhetünk majd a konferencia résztvevői között.

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 07.
16:30
BEMSZ Délután
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután

Partnereink