Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák,

a nyár végével, mindig felgyorsul az élet, de ez a szeptember különösen „sűrű” volt: a szokásos feladatok mellett gőzerővel készültünk első nemzetközi online konferenciánkra, melyen számos neves nemzetközi előadó vett részt, köztük először tartott hazai rendezvényen előadást Richard Chambers, az IIA a közelmúltban leköszönt első számú embere. Ezzel párhuzamosan zajlottak a készülődések társszervezetünk, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Ellenőrzési Szakosztályának rendezvényére is, mellyel a Szakosztály a MKT szokásos éves – idén szintén online tartott – Vándorgyűlésén vesz részt. Ezek külön-külön is számos feladattal jártak, de emellett zajlott a felkészülés az első ízben megrendezésre kerülő Belső Ellenőrzési Európabajnokságra is!

A fentieket fordított sorrendben számba véve, rendkívül nagy örömmel és büszkeséggel töltött el csapatunk szereplése az Európabajnokságon: már maga a tény is nagyszerű, hogy egy ilyen úttörő rendezvényen Magyarország azon 12 ország között volt, aki képes volt „válogatottat” kiállítani, de maga a verseny különösen jól indult: az első versenynap végén a Magyar Csapat volt az első helyen! Sajnos innentől a versenyt technikai nehézségek árnyékolták be, melynek a vége az lett, hogy a versenyt ebben a formában nem lehetett folytatni, így tulajdonképpen az első szakasz részeredménye egyben az első játékrész végeredménye is lett. A szervezők részéről az a döntés született, hogy a rákövetkező héten újraindították a versenyt (kvázi második versenyszakasz), ami azonban szintén nem tudott végig futni, így végül a két versenyszakasz részeredményeit egy új szabályrendszer alapján kiértékelve határozták meg a végeredményt. Itt sem vallottunk szégyent, a Magyar Csapat (Albániával megosztott) bronzérmes lett, a második helyett Svájc illetve az aranyérmes Bosznia-Hercegovina mögött. Olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint Németország, Spanyolország, Belgium, Görögország és még sokan mások. Szeretném külön megköszönni a Csapat valamennyi játékosának a részvételt: Lázár Anitának, Bathó Izabellának, Mitták Csillának, Orosházi Fanninak, Démény Ildikónak, Varga Viktóriánk, Szakács Gabriellának, Molnár Lászlónak, Jegyugya Péternek, Mikó Péternek, Smohay Ferencnek, Füzi Zoltánnak és Rudnai Norbertnek, mind nagyszerűen játszottatok! Külön kiemelném még Molnár Lászlót aki egyéni összetettben a 7., és Jegyugya Pétert aki pedig 9. lett a teljes európai mezőnyből!

És akkor továbbra is visszafelé haladva, hírlevelünkben találhattok majd egy linket az MKT Ellenőrzési Szakosztályának szervezésében tartott panelbeszélgetésről, illetve egy részletes beszámolót a szeptember 15-i konferencia előadásairól. Külön szeretném megköszönni konferenciánk szervezőinek, Miskolczi Tamásnak és csapatának, valamint az elnökség részéről az előkészítésben részt vevő Kollár Róbertnek a magas színvonalú rendezvényt, a rendkívül profi online platformot, amely a fura körülmények dacára is remek konferencia-élményt tudott nyújtani.

A fentieken túlmenően ezúttal is a megszokott bő tartalommal várja hírlevelünk olvasóit: a Visszaélés-megelőzési Szekció és a Technológiai Platform is egy-egy szakmai cikkét olvashatjátok valamint a Compliance Szekció podcastját is meghallgathatjátok. Szintén külön szeretném felhívni a figyelmet a CIA Klub tervezett rendezvényeire is, illetve a „Vendégoldalunkon” található tartalmakra.

Egyebekben mindenkinek jó munkát, a hírlevélhez jó olvasgatást, de mindenekelőtt: jó egészséget kívánok!

 

Dr Gajdos Márton CIA, CISA, CFE

A BEMSZ Elnöke

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 07.
16:30
BEMSZ Délután
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután

Partnereink