Összefoglaló két izgalmas BEMSZ délutánról

A 2021. szeptember 29-ei BEMSZ Délután témája a teljesítmény-ellenőrzés volt Simonné Hábencius Gizella főosztályvezető (ITM) előadásában. Október 13-án Király Zoltán, az MKB Consulting Digitális Működésmenedzsment üzletágának vezetője bemutatta, hogy mit is jelent a digitális folyamatbányászat (process mining)

A 2021. szeptember 29-ei BEMSZ Délután témája a teljesítmény-ellenőrzés volt Simonné Hábencius Gizella főosztályvezető (ITM) előadásában. Az esemény moderátori szerepét Polgár Péter a BEMSZ KÁB elnöke vállalta magára.

Az előadás első harmadában áttekintésre került a teljesítmény-ellenőrzés jogszabályi alapjai, kialakulásának rövid története. Bemutatásra került a teljesítmény-ellenőrzéshez kapcsolódó követelmények (gazdaságosság, hatékonyság, eredményesség) és a közöttük lévő kapcsolat, valamint a teljesítmény-ellenőrzés típusai.

Az előadó a második harmadban kitért a teljesítmény-ellenőrzés tervezési és előkészítési feladataira, kiemelten az előtanulmány szerepének ismertetéssére. Vázolta azon technikákat és módszereket, amelyek végigkísérik az ellenőrzés folyamatát. Ismertette a helyszíni ellenőrzéssel és jelentés írással szemben támasztott főbb követelményeket, valamint a megfelelő kommunikáció jelentőségét.

Az előadás utolsó harmadában gyakorlati példákkal illusztrálva került bemutatásra a teljesítménymutatók specifikációja.

Az előadás prezentációja elérhető a BEMSZ honlapján.

Az előadás összefoglalóját készítette Polgár Péter BEMSZ KÁB elnök.

 

Október 13-án nagyon izgalmas és aktuális témáról szólt a BEMSZ Délután, amin 40 tagtársunk vett részt. Király Zoltán, az MKB Consulting Digitális Működésmenedzsment üzletágának vezetője bemutatta, hogy mit is jelent a digitális folyamatbányászat (process mining) és hogyan támogatja a vállalati folyamatok megértését, működtetését és folyamatos fejlesztését. Ebben szerepeltek konkrét példák mind a hagyományos és Lean-alapú folyamattérképezések összehasonlításában, mind néhány kiemelt teljesítménymutató alkalmazását tekintve.

A folyamatbányászat végcélja a hatékonyság, a belső átláthatóság és a kockázatok kezelése. Mindennek átlátásában, illetve a technikai alkalmazás megértésében nagy segítséget jelentett az előadás és az azt követő kérdés-felelek szekció a hallgatók aktív részvételével.

Doszpod Dénes

RiGoCon Kft., BEMSZ

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése

Partnereink