Elnöki köszöntő

Most már hivatalosan is írhatom, hogy „ráfordultunk” az év végére, az ünnepi készülődésre. Engem személy szerint már most nagy öröm ért, hiszen végre valahára megérkezett a szeptember végi Belső Ellenőrzési Európabajnokságon (BEEB) a Magyar Csapat által elért 3. helyezésért kapott kupa!

A kupa megjövetele egyben szimbolikus is, mivel ezzel egyidőben került megkötésre Egyesületünk és a BEEB-et szervező cég (Audit Research Institute, ARC) között az az együttműködési megállapodás, amely alapján egyfelől részt vehetünk a jövőben az Európabajnokság helyébe lépő Nemzetközi Olimpián, másfelől, amely révén tagjaink jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe az ARC által nyújtott, a „gamifikáció” azaz a játékos tanulás jegyében készített online tréningeket.

Ez utóbbi új partnerségről külön cikkben számolok be jelen hírlevelünkben, itt most csak annyit bocsátok ebből előre, hogy az IIA Global új vezérigazgatója, Anthony Pugliese szerint is a szakmai tréningek egy új érájának a küszöbén állunk: a gamifikáció egy lehetséges eszköz az amúgy olykor száraz szakmai anyagok könnyedebb formában történő elsajátítására.

A BEMSZ, mint szakmai egyesület meg kívánja őrizni az innovatív megoldások iránti nyitottságát, ezért az első IIA tagszervezetek egyikeként biztosítani kívánjuk tagjainknak a lehetőséget, hogy – aki szeretné – kipróbálhassa ezt a képzési formát. Együttműködésünk keretében lehetőség nyílik arra is, hogy egyes képzéseket magyar nyelven is elérhetővé váljanak – hogy ezzel a lehetőséggel tudunk-e majd élni azon is múlik, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik majd erre a szolgáltatásra. Bővebb információért kérem olvassátok el vonatkozó cikkünket.

Természetesen ezen túlmenően is számos érdekességgel szolgálunk jelen hírlevelünkben: Kollár Róbert kollégám tollából beszámolót olvashattok az általa moderált 2021. évi ECIIA Banki Fórum érdekességeiről. Ludvigh Csilla, Smohay Ferenc és Doszpod Dénes elnökségi tagtársaim összefoglalót írtak három novemberben megtartott BEMSZ Délutánról, kérem olvassátok el összefoglalóikat a következő témákban tartott előadásokról:

  • a belső védelmi vonalak együttműködéséről (egy OpRisk menedzser szemszögéből),
  • az MVM Csoport belső ellenőrzésének follow-up gyakorlatáról (és még számos kapcsolódó stratégiai fejlesztésről) illetve
  • az otthoni valamint hibrid munkavégzés kapcsán egy vezetőfejlesztő Coach által levont következtetésekről.

A fentieken túlmenően további gazdag kínálatot találhattok szekcióhíreink valamint idegen nyelvű társoldalakból szemlézett cikkeink között és ne felejtsétek el megtekinteni a közelgő eseményekre emlékeztető „Save the date” rovatunkat sem.

Hírlevelünkhöz szokás szerint jó böngészést, egyebekben pedig jó munkát és jó egészséget kívánok!

 

Dr Gajdos Márton CIA, CISA, CFE

A BEMSZ Elnöke

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 07.
16:30
BEMSZ Délután
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután

Partnereink