Beszámló CAE Klubról

A november 30-i BEMSZ CAE-Klub „HR Kihívások” eseményén a belső ellenőrzés szakma aktuális, erőforrásmenedzsment fókuszú kihívásairól beszélgettek a belső ellenőrzés és HR területek szakértői.

A Klub bevezető prezentációját Halász Erika, a KPMG HR tanácsadási területének szenior menedzsere tartotta, amelyben ismertette a távmunkával kapcsolatos tapasztalatokat a hatékony együttműködés és csapatszellem fenntartása szempontjából. Kiemelendő, hogy a távmunka technikai feltételeinek megteremtésén, a rendszeres és professzionális virtuális meetingek megszervezésén túl a vezető biztosítsa a produktív munkavégzés lehetőségét pl.: napi rutinok kialakításával, az elvárások egyértelműbb jelzésével és a támogató, együttműködést elősegítő kommunikációjával.

A belső ellenőrzésre szabott fejlesztési programot Barna Piroska, az ERSTE Bank Belső ellenőrzési vezetője mutatta be, miszerint a vállalat által létrehozott skill matrix alapján személyre szabott fejlesztési programot tudnak létrehozni és a munkavállalók érdekeit szem előtt tartva őket fejleszteni.

Szabó István, a KPMG szenior menedzsere az előadásában elmondta, hogy a belső ellenőrzés folyamatainak kiszervezése, akár outsoursing, akár co-sourcing, akár ad-hoc kollaboráció útján megoldást jelenthet számos problémára: Akár tervezett vagy ad hoc extra feladatok, akár váratlan erőforráskiesés miatt kialakult erőforráshiány, munkacsúcsok kiegyenlítésére, akár a belső ellenőrzési csapat tudásbázisának bővítése, fejlesztése céljából.

Varró Irén és Kiss Zsolt (Harman International) előadásából kiemelhető, hogy alapvető fontosságú a tudatos karriermenedzsment akár az IA szervezeten kívüli lehetőségek felkarolásával, támogatásával. Szakmai utánpótlás szempontjából alapvető a belső ellenőrzés szakma vonzóvá tétele, amelyet a vállalat duális képzési programján keresztül is támogatnak. Így a leendő munkatárs saját élményein keresztül tapasztalja meg a „jolly joker” szakma szépségét és felbecsülhetetlen tanulási lehetőségeit.

A belső ellenőrzés területét érintő erőforrásmenedzsment-kihívások leküzdésében tehát fontos szerepet játszhat a szakmai összefogás, a nyitott gondolkodás, a tudatos karriermenedzsment és fejlesztés, valamint számos esetben pedig a belső ellenőrzési feladatok kiszervezése, külső szakértő bevonása.

Szabó István
BEMSZ elnökségi tag
KPMG szenior menedzser

Közelgő események

2024 ápr. 30.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése

Partnereink