Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák!

Mindenekelőtt: Boldog, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok (idén is).

Új év, új donságok😊! Az IIA – csakúgy mint maga a világ – folyamatosan fejlődik, változik, igazodik a környezet és tagjainak igényeihez. Ez vezetett oda, hogy az IIA vezetése úgy érezte, hogy szervezetünk vizuális megjelenítésének is változnia kell. A cél egy friss, letisztult, magabiztos kinézet, anélkül hogy gazdag hagyományainknak búcsút mondanánk. Ennek jegyében és a szervezet által megcélzott irány megmutatása érdekében az IIA Global egy új „brand” bevezetését határozta el. Ennek jegyében megújult a központi honlap, a logó, a grafika és számos egyéb elem.

Az új logó az IIA modernségét, szakmaiságát hivatott szimbolizálni. Egyszerre színesebb a korábbinál, ugyanakkor a kevés alkalmazott szín (kék, zöld és fekete) egyben az IIA által képviselt letisztultságot is megjeleníti. Ennek a logónak (és a többi grafikai elemnek) a következetes, összehangolt alkalmazása egyben az IIA globális jellegét, az egyes tagszervezetek összetartozását is tükrözi, ezért az IIA kérésének megfelelően a többi társszervezethez hasonlóan a BEMSZ is lecseréli logóját. Az új formátum jelen köszöntő kísérőképe is egyben, amit a brand-váltás világ-szerte összehangolt február eleji elstartolásával első ízben most tudunk Nektek megmutatni. Ez egyben magyarázat is arra, hogy idei első, januári hírlevelünket miért februárban kapjátok meg: az év első hírlevele nem lett volna teljes a brand-váltás említése nélkül, ugyanakkor az IIA Global határozott kérése volt, hogy ezt semelyik tagszervezet nem kommunikálhatja február 1. előtt. Jelen pár napos „késésünknek” tehát nem az az oka, hogy bealudtunk, hanem az, hogy ilyen fegyelmezettek vagyunk! 😊 

De ez az év számunka többet jelent a puszta brand-váltásnál, hiszen ez az év, amikor betöltjük a 30 éves kort. Szerintem nagyszerű dolog, hogy egy ilyen komoly hagyománnyal rendelkező hazai szakmai szervezet tagjai lehetünk! Voltaképpen érdekes – és egyben beszédes is – hogy ez a két „esemény” (a brand-váltás és a 30. év betöltése) egyszerre, egyidejűleg történik: jól mutatja, hogy egyfelől több évtizedes hagyományokra építő, „komolyan veendő” szervezet vagyunk, ami egyben modern, friss és cseppet sem „avítt”.

A jubileumi évet megalapozandó felkértük korábbi elnökünket, Dr Galambos Pétert, hogy egy cikkben tekintsen vissza a kezdetekre. Ezen túlmenően idei kommunikációnkban szeretnénk minél többször visszatérni erre a 30 évre. Sőt – nem függetlenül a járványcsömörömtől – nagy álmom, hogy egy idei rendezvényünkön akár egy „gála” keretében, minél többen, élőben és közösen ünnepelhessünk – remélem már nyár elejéig megvalósulhat ez az álom.

Mint tudjátok, közös célunk, hogy egyesületünk ne csupán szakmai fórum, de egyben szakmai műhely is legyen: ennek jegyében örömmel adunk hírt arról, hogy Kockázatkezelési Bizottságunk elkészítette első állásfoglalását és ajánlását a magyarországi gazdálkodó szervezetek kockázatkezelési gyakorlataihoz, melyet lapszámunkban is megtalálhattok.

További tartalmak: Ha már év eleje, éppen időben olvashatjuk a Deloitte által összeállított nemzetközi kiadvány a 2022-es belső ellenőrzési kockázatokról és lehetőségekről. Az ünnepek alatti olvasmányaim eredményeképpen szerény módon hozzájárulhattam a tavaly útjára indított Kultúrsarokhoz (de ezúton is buzdítok mindenkit, hogy bármely, belső ellenőrzési kötődésű kulturális élményéről számoljon be ebben a rovatban). Szokás szerint a nemzetközi hírválogatás mellett találhattok hírlevelünkben podcastet, illetve szakmai cikkeket visszaélés-megelőzés, illetve technológiai témában.

A végére nem maradt más nekem hátra, mint a köszöntőm elején említett újévi jókívánságok mellett jelen januári hírlevelünkhöz jó olvasgatást, egyebekben pedig jó munkát és jó egészséget kívánjak!

 

Tisztelettel,

 

Dr. Gajdos Márton CIA, CISA, CFE
A BEMSZ Elnöke

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 07.
16:30
BEMSZ Délután
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután

Partnereink