Hirdetmények

Beharangozó: Belső Ellenőrzési Díj

 

A Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezetének elnöksége Belső Ellenőrzési Díj alapítását határozta el. A díj a belső ellenőrzés sikeréhez elengedhetetlen magas minőségi és integritási normáknak való megfelelést, valamint a szakmájuk élvonalába tartozó csapatok és egyének által nyújtott innovációk elismerését szolgálja. A díjjal szeretnénk hangsúlyozni és megünnepelni a kiemelkedő belső ellenőrzési teljesítményeket, akik az adott évben jól teljesítettek és valóban a határokig feszegették képességeiket és tehetségüket.

A 2023. évben két kategóriában kérjük a tagságot, hogy nevezzenek a 2022. év legjobb teljesítményeire:

  • Innovatív Csapat (szektor független)
  • Inspiráló & Példamutató Vezető

 

Az Innovatív Csapat Díjra olyan csapatok jelölését várjuk, akik (szervezetükön belül vagy azon kívül) új, ismeretlen vagy technikailag igényes területeken tevékenykedtek és jutottak túl az eléjük kerülő kihívásokon, vagy más példamutató szakmai készségről, csapatmunkáról és személyes képességekről tettek tanúbizonyságot.

Az Inspiráló & Példamutató Vezető kategóriában olyan belső ellenőrzési vezetőt keresünk, aki nemcsak kiváló technikai tudásról tett tanúbizonyságot, hanem stratégiai, vezetői és puha készségei révén is kiemelkedő eredményeket ért el. A győztes nem csak saját csapata tagjai számára inspiráló, hanem a teljes szervezeten belül is, valamint példaképként állítható a hazai szakma elé. Világos képet kell mutatnia a belső ellenőrzés jövőjéről, valamint arról, hogy miként fejleszti csapatát, és a funkciójukat, hogy a belső ellenőrzés releváns maradjon a jövőben is.

A jelölést 2023. január 27-ig kérjük megtenni a BEMSZ Titkárságának e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), az erre a célra alakított elnökségi bizottság a legjobb jelöléseket, amelyek közül a győztesek kikerülnek, 2023. február 17-ig választja és hirdeti ki.

A jelölést érvényes BEMSZ tagság meglétével lehet tenni, de jelölt bárki (tagságon kívül szakember és csapat) lehet, aki a szakma hírnevének növelésért kiemelkedőn teljesített. A díjra kiválasztott jelöltek és győztesek a különböző közösségi médiákban megjelennek, illetve az egyéni profilokban is feltüntetésre kerülhetnek (természetesen az adatvédelmi szabályok figyelembe vételével).

A díj átadása évente a közgyűléssel összekötve történik, összhangban a kétévente odaítélendő Életműdíjjal.


Meghívó: Online BEMSZ konferencia - Válság- és változásmenedzsment

Nagy örömmel szeretnénk meghívni a kedves tagtársakat 2022. november 24-én tartandó, a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete által szervezett online konferenciára.

A konferencia levezető elnöke: Kántor Endre, Jazzy Rádió – Millásreggeli műsorvezető. A konferencia a BlueJeans felületen kerül megrendezésre.

Részvételért 6 CPE pontról igazolást adunk ki.

Részvételi díj: 28.000,- Ft + áfa

Kedvezmény: BEMSZ tagok, önkormányzatok, központi intézmények: 19.500,- Ft + áfa.

Jelentkezés helye: külön levélben a következő napokban


Meghívó: Budapest Institute of Banking kurzusai november folyamán

A Budapest Institute of Banking szervezésében két újabb képzésre szeretnénk felhívni a tagtársak figyelmét:

Cím: ’Agrárium finanszírozásának speciális kérdései’

Tartalom: Szemléletformáló információk a növény és állattenyésztésről a vadgazdálkodás sajátosságairól. Az előadók bemutatják, hogy milyen módon változtak az agrárium finanszírozására vonatkozó EU és hazai szabályok, illetve mit érdemes figyelembe venni a növénytermesztő, állattenyésztő üzemek finanszírozásánál.

Oktatók: Tresó István (K&H), Berendi Judit (Nemzeti Bankárképző Központ), Németh Zoltán

Időpont: 2022. november 14.

Időtartam: 8 óra

Ár: 114.300,- HUF

Jelentkezni az alábbi linken lehet

 

Cím: ’Online hitelezés - A távoli ügyfélátvilágítás és szerződéskötés’

Tartalom: A kurzus alapvető célja, hogy a résztvevők megismerjék a távoli szerződéskötés folyamatára vonatkozó technikai, informatikai és információbiztonsági jogszabályi előírásokat és ismeretet szerezzenek azok alkalmazhatóságára vonatkozóan is.

Oktató: Szegfű László (Magyar Nemzeti Bank)

Időpont: 2022. november 10.

Időtartam: 8 óra

Ár: 139.700,- HUF

Jelentkezni az alábbi linken lehet

 


 Meghívó: Beyond Financial Reporting – Integrált gondolkodás és integrált vállalati jelentés konferencia

 

  1. november 10-én a Tudomány Ünnepe alkalmából nemzetközi konferenciát rendes a Budapesti Gazdasági Egyetem Számviteli Tanszéke, amelyre szeretettel meghívják az BEMSZ tagjait.

A konferencia fő témája: „Fenntarthatósági kockázatok a gazdasági és energetikai válság árnyékában”. A rendezvény célja az akadémiai – tudományos és vállalati szakemberek közös gondolkodásának, a kapcsolatok kiépítésének előmozdítása. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Amennyiben a regisztráció kapcsán nehézségek adódnak kérjük a kedves tagtársakat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a BEMSZ Titkárságával.

Regisztrációs link:  https://uni-bge.hu/hu/tudomanyoselet/hirek/magyar-tudomany-unnepe-2022.

A konferencián 10-12 óra között angol nyelvű plenáris előadásokat és kerekasztal beszélgetést hallhatunk, 13 órától pedig az alábbi szekciókban folynak angol és magyar nyelven érdekes beszélgetések:

  1. A fenntarthatóság kihívásai a pénzügy, számvitel, könyvvizsgálat, kontrolling területén
  2. Vállalati fenntarthatóság
  3. Fenntarthatósági tényezők mérésének módszertana
  4. Fenntarthatóság makrogazdasági környezete
  5. A felelős oktatás hatékonysága

 


 Meghívó: Agility, Resilience, and Antifragility 2022 Virtual Conference (November 15-17)

A lengyel IIA ajánlása alapján szeretnénk a BEMSZ tagság számára meghirdetni az alábbi online konferencia lehetőséget. A rendezvény apropója: a jelenünkben tapasztalható óriási léptékű, és párhuzamosan futó változások kihívásaira választ kell adnunk. Ha boldogulni szeretnénk már nem elégséges a hagyományos világnézetünk szerint cselekedni; egy új, modern világképet kell elfogadnunk és át kell gondolnunk miként tudjuk tapasztalatainkat felhasználni ma.

A szervezők célja olyan beszélgetések kialakítása, melyek során minélk nagyobb mértékű tudás és tapasztalat megosztás kerülhet sor a konferencia címében is látható értékek mentén: a cél az agilitás fokozása, az ellenállóképességünk javítása és a törékenység elleni gyakorlatok feltárása. A konferenciára regisztrálni az alábbi LinkedIn linken lehetséges:

A konferencia beharangozója:

https://www.linkedin.com/posts/antifragility-institute_agility-resilience-antifragility-activity-6982515296355917824-9v-x?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Első nap:

https://www.linkedin.com/video/event/urn:li:ugcPost:6982513349687156736/

Második nap:

https://www.linkedin.com/video/event/urn:li:ugcPost:6982513453424857088/

Harmadik nap:

https://www.linkedin.com/video/event/urn:li:ugcPost:6982513539714318336/

 


 Meghívó: Webinar | Transition to climate change auditing

 

2022-ben a szervezeteket a nagy hatású, egymásra épülő kockázatok tökéletes vihara sújtotta, amelyek tartós válsághelyzetbe sodorták a vállalkozásokat. Az éghajlattal összefüggő természeti katasztrófák, a fenyegető recesszió, a megélhetési költségek emelkedése Európában, az élelmiszerhiány, a munkavállalói jólét és a szakképzettség hiánya, az ipari méreteket öltő kibertámadási környezet, erősödő geopolitikai feszültségek, valamint a pénzügyi likviditás és fizetőképesség  problémái nagyon is valós veszélyt jelentenek a vállalkozások számára.

Az éghajlatváltozás állandó témává válik, ahogyan az kitűnik a „Risk in Focus” tanulmányban, amely idén a hatodik helyre emelkedett a nyolcadik helyről. A válaszadók arra számítanak, hogy a kockázat három év múlva a harmadik helyre ugorhat. Egyes vállalatok a témához kapcsolódó kérdéseket beágyazzák stratégiai elképzeléseikbe és fejlesztési taktikájukba. Ezért a belső ellenőrzési funkciónak kiemelkedő szerepe lesz kockázatok kezelésére adható válaszok értékelésében.

A webinár olyan kérdésekre tárgyalja a választ, mint például: Hogyan befolyásolják az éghajlatváltozás és a környezeti kockázatok az auditterveket? Hol tartunk most? Eleget fejlődik a szakma?

Időpontja: 2022. november 7. 13:00

A regisztráció ingyenes, és ezen a linken található.

 

Közelgő események

2024 ápr. 30.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése

Partnereink