Hirdetmények

Felhívás: Meghívó BEMSZ éves rendes közgyűlésére

A Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete 2023. május 24-én szerdán, 16.00 órai kezdettel tartja meg éves rendes Közgyűlését jelenléti formában.

A meghívót a Titkárság már megküldte a kedves tagtársak részére 2023. április 21-én, melyen tárgya „Meghívó BEMSZ éves rendes közgyűlésére”. A helyszín: Danubius Hotel Aréna. Szeretettel várunk mindenkit!


 Felhívás: 2023-as GRC Konferencia az IIA és az ISACA közös szervezésében

A két szervezet 10 éves együttműködést ünnepel ezév augusztus 21-23-án Las Vegasban. Rendkívüli alkalomnak igérkezik ez, hogy a résztvevők innovatív ötleteket fedezhessenek fel, kapcsolatba lépjenek a legfényesebb elmékkel, fejlesszék készségeiket az irányítás, a kockázatok kezelése és az ellenőrzés terén. Az esemény továbbá CPE pontok szerzésére is lehetőséget biztosít. A személyes megjelenés mellett lehetőség van virtuális részvételre is. Az ’early bird’ ár $1.295 a személyes megjelenés és a virtuális részvétel esetén is 2023. június 23-ig. A regisztrációt az alábbi linkek egyikén tehetik meg az érdeklődő tagtársak: személyes / virtuális. A konferencia programja még nem végleges.

A felkészülés jegyében egy további kapcsolódó rendezvényt szeretnénk a kollégák figyelmébe ajánlani. 2023. augusztus 20-án két workshop kerül megrendezésre: 1) Auditing at the Speed of Innovation és 2) Cyber Risk Quantification. Mindkét esemény $650 áron kerül értékesítésre itt és mindkét esetbne 7,2 CPE pont jár a részvételért.


 Felhívás: Digital Trust World konferencia-sorozat

A ’Digital Trust World’ – korábban ’ISACA® Conference’ néven vált ismertté – szakértőket és iparági vezetőket hoz össze az audit, a kockázat, a kiberbiztonság, az adatvédelem és a feltörekvő technológiák területén egy többnapos eseményen, amelyen éleslátó előadók, workshop-ok, élénk viták, valamint hálózatépítési és CPE pontszerzési lehetőségek állnak rendelkezésre. Az esemény célja releváns tudással felvértezni az informatikai szakembereket azáltal, hogy betekintést nyerhetnek a módszertanok világába, fejleszthetik a gondolkodásukat, felgyorsíthatják a tudásszerzési folyamatot, és kapcsolatba kerülhetnek más motivált szakemberekkel, miközben feltárják az úgynevezett ’digitális bizalom’ növekvő jelentőségét gyorsan változó világunkban.

Esetünkben nem 1, de 3 konferenciáról is beszélhetünk:

  • USA | Boston, Massachusetts | 2023. május 9-11 | 34.25 CPE pont;
  • virtuális konferencia | 2023. június 21-22. | 24,25 CPE pont;
  • Európa | Q4 2023

Az előzőekhez képest további programbővülést jelenthetünk, ugyanis május 9-én 2 CPE pontért egy új munkacsoporton vehetnek részt a jelentkezők, melynek címe „Learn to master ChatGPT”. Átfogó ismereteket szerezhetünk a jelenségről és annak hatékony és felelősségteljes használatáró, megismerhetjük számos alkalmazását a különböző iparágakban, miközben elmélyülhetünk az etikai vonatkozásokban.

A részvételi díj $1.595 (’early bird’ határidő lejárt). További információt itt találnak, a regisztrációt pedig az alábbi linken tehetik meg az érdeklődő tagtársak.


 

Felhívás: 2023-as IIA Nemzetközi Konferencia

Az IIA 2023-as nemzetközi konferenciáját Amszterdamban, Hollandiában tartják, 2023. július 10-12-ig.

A konferencia megteremti a helyszínt az új és előremutató információk és a vezető gyakorlatok megosztására a belső ellenőrzési kiválóság elérése érdekében. Ahogy a belső ellenőrök egyre inkább megbízható tanácsadókká és szervezeteik szerves részévé válnak, kénytelenek bővíteni készségeik arzenálját. Ez a konferencia felkészíti a szakembereket az új technológiák befogadására és elsajátítására, valamint új eszközök és technikák bevezetésére, hogy hatékonyan reagáljanak a változó üzleti és kockázati környezetekre.

A részvételi díj $1,995 az IIA tagok, és $2.195 nem IIA tagok esetén. További információt és a regisztrációs lehetőséget az alábbi linken tehetik meg az érdeklődő tagtársak.


 

Felhívás: Banking Forum 2023

A Banking Forum 2023 elnevezésű magasszintű találkozót a tervek szerint 2023. október 23-án tartják, ezért a szervezők kérésének megfelelően szeretnénk a kedves tagság számára meghirdetni az eseményt, mely elsősorban az SSM (Single Supervisory Mechanism) bankok és a más európai bankok CAE-jei részére látogatható. A regisztráció a közeljövőben megnyílik. Az esemény ingyenes.


 

Felhívás: Kérdőív kitöltési lehetőség a SOX Professionals Group szervezésében

Szeretnénk tájékoztatni a tagság azon részét, akik SOX megfelelőségi szakemberek (így például egy NYSE-n jegyzett amerikai cég hazai leányvállalatainak alkalmazottai) az alábbi lehetőségről: A SOX & Internal Controls Professional Group (elérhetőségeik itt) minden évben elindítja a piacok helyzetéről szóló felmérését, hogy megragadni igyekszik a kulcsfontosságú trendeket és betekintést közvetlenül az SOX megfelelőség gyakorlóitól. Az idei felmérés 2023. május 8-ig érhető el, és arra biztatunk minden érintettet, hogy hallassa hangját. A felmérés eredményei képezik az éves kutatási jelentések alapját. A jelentés értékes forrásként szolgál minden iparági szakember számára a karrierrel való elégedettségtől a megfelelőségi programokig terjedő témákban.

Aki részt vesz ebben a rövid felmérésben, az elsők között lesz, aki megkapja a 2023-as jelentés másolatát. A kérdőívet az alábbi linken találják a kedves olvasók.


 

Felhívás: Gyorsítsa fel sikerét olcsóbban!

A CIA vagy CRMA szakmai bizonyítványok megszerzése egy kiemelkedő eszköz ahhoz, hogy megkülönböztessük magunkat társainktól. Mivel a május a belső ellenőrzési tudatosság hónapja, az IIA 20%-os kedvezményt kínál tagjainak 2023. május 1. és 31. között az új jelentkezési és vizsgaregisztrációs díjakból a Certified Internal Auditor (CIA) és a Certified in Risk Management Assurance (CRMA) minősítések esetén.

Az kedvezmény érvényesítéséhez az érintetteknek egyszerűen be jelentkezniük a CCMS-be, majd a CIA vagy CRMA programba. Felhívjuk figyelmét, hogy a 20% kedvezmény érvényesítéséhez a fizetéskor a ’May20%’ kódot kell használni.

További részletek az alábbi linken találhatóak.


 

Felhívás: 2023 Emerging Leaders

Arra a kérdésre, hogy mi határozza meg az elkötelezett, rendkívüli belső ellenőrt, és hogy kik a jövő sokszínű, előrelátó vezetői, az Internal Auditor Magazine 2023-ra feltörekvő vezetők jelölését jelenti be. A magazin ezeket a feltörekvő szakembereket fogja elismerni az októberi „Feltörekvő vezetők” című cikkében. A jelölteknek 30 éves vagy annál fiatalabbaknak kell lenniük 2023. december 31-én.

Nevezni 2023. május 12-ig lehet az alábbi linken.

 

Közelgő események

2024 máj. 07.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 07.
16:00 - 17:40
CIA klub kerekasztal beszélgetés és tapasztalatcsere
2024 máj. 07.
16:30
BEMSZ Délután
2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután

Partnereink