Szekció hírek

Visszaélésmegelőzési szekció: Középpontban az adatelemzés: Hogyan segítheti a beszállítói oldali visszaélések megelőzését és feltárását?

Az EY képviseletében ezúttal Szabó Pál cikkét olvashatjuk, melyben arra a kérdésre keresi a választ, hogy a belső ellenőrzés hogyan tudja a visszaélés fókuszú adatelemzés segítségével feltárni, illetve megelőzni a visszaéléseket, ezáltal növelve a vállalkozás integritását és hatékonyságát és minimalizálva a visszaélések okozta kockázatokat

A cikk ismerteti az adatelemzési folyamat egyes lépéseit, valamint az adatelemzés területeit, vagyis annak módozatait, hogy miként nyerhetünk ki hasznos információkat és teremtünk hozzáadott értéket a munkánk során.

További részletekért a cikket a kedves tagtársak az alábbi linket használva, közvetlenül a BEMSZ honlapjáról érik el-


Közszféra szekció: A mesterséges intelligencia szerepe a közigazgatásban

Keléné Dr. Péter Éva cikkében rávilágit arra, hogy az MI lenyűgöző képességei óriási potenciált jelenthetnek a magyar közigazgatás számára is a hatékonyság, a döntéshozatal és a szolgáltatásnyújtás terén. Az etikai aggályok kezelése, a digitális készségek fejlesztése, az adatbiztonság garantálása és a közvélemény bizalmának elnyerése kulcsfontosságú kihívások, amelyeket kezelni kell. Az MI-technológiák felelős bevezetése, az ügyfelek igényeinek középpontba állítása és a partnerségek kialakítása révén megvalósulhat a magyar közigazgatás megújulása. Az MI és a magyar közigazgatás szereplői együttesen formálhatják a jövő közigazgatási rendszerét, amelyben az innováció, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság kiemelt szerepet kapnak.

További részletekért a teljes cikket a kedves tagtársak az alábbi linket használva érik el.


Közszféra szekció: A gazdálkodásért való felelősség, s annak néhány kérdése a helyi önkormányzatoknál

Dr. Feik Csaba – Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat jegyzője – cikkében rámutat arra, hogy a helyi önkormányzatok gazdálkodásáért való felelősség elsősorban az önkormányzat irányításában részt vevőket – képviselő-testületet, polgármestert – terheli és határoz meg ezzel kapcsolatos kötelezettségeket számukra. Azonban a gazdálkodás szakszerűségének, jogszerűségének és ezek ellenőrzésének területén jelentős szerep és ezzel együtt felelősségteljes feladatvégzés és kötelezettség hárul a helyi önkormányzatok más szereplőire és a velük polgári jogi vagy alkalmazotti jogviszonyban állókra (pl.: belső ellenőrzés), és adott esetben az önkormányzaton kívüli szervezetekre.

További részletekért a teljes cikket a kedves tagtársak az alábbi linket használva érik el.

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink