Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák!

Nektek is az a benyomásotok, hogy ez a szeptember rendkívül gyorsan elszaladt? Én úgy érzem, hogy épp csak becsengettek az iskolákba, már itt is az október.

Lelkes tagjainknak köszönhetően szeptemberben is sok lehetőségünk volt a szakmai találkozásra, fejlődésre, így számos jó hírrel tudunk szolgálni nektek.

Következzen hát egy felsorolásszerű visszatekintés szeptemberre, és előretekintés októberre:

  • A CIA oklevéllel rendelkező kollégákkal találkoztunk szeptember 14-én.
  • A belső ellenőrzési vezetőkkel (CAE Klub) szeptember 28-án.
  • Kockázatkezelési bizottságunk elkészítette a COSO Integrált Kockázatmenedzsment Keretrendszer (ERM – Integrated Framework) gyakorlati alkalmazásáról szóló ajánlását! Nagyszerű, hiánypótló munka!
  • A Corvinus egyetem meghirdette a Belső kontroll-rendszer szakértő képzést, amelyben két elnökségi tagunk, Dr. Malatinszky Janka és Geiszlinger Árpád is oktató lesz, valamint a 2023-as Belső Ellenőrzési Díj Innovatív Csapat kategória győztese, Barna Piroska és több további kiemelt szakértő. Az early bird jelentkezési határidő október 12., a normál határidő október 20. Ez az első alkalom, hogy egyetemi szinten megjelenik a szakmánk, bátorítunk titeket, illetve ti is bátorítsátok kollégáitokat a jelentkezésre!
  • Piroskával interjú is készült a Radio Cafe Millásreggeli műsorában, itt meghallgathatjátok! 2024-ben is meghirdetjük a Belső Ellenőrzési Díjat, már kezdjetek el gondolkodni az induláson! Külön hírt fogunk adni a pályázás feltételeiről a következő hetekben. A következő, október 12-i BEMSZ délutánon közvetlenül is meghallgathatjuk, kérdezhetjük őket.
  • Az október végi BEMSZ délutánt is hadd ajánljam előzetesen figyelmetekbe. Október 31-én Peter Elam, az Anglo American Plc. kockázatkezelési és üzleti bizonyossági vezetője fog beszélni a második és harmadik vonal együttműködéséről. Ő a Chartered Institute of Internal Auditors, a brit és ír „BEMSZ” elnöke, és egyszer már adott elő egy konferenciánkon, nagy sikerrel. Magyarul.
  • Képzéseink, gyakorlati szemináriumaink is pörögnek, szintén érdekes témákkal, előadókkal, az iia.hu honlapon láthatjátok őket a naptárban.
  • Végül de nem utolsósorban kijött a Risk in Focus 2024-es felmérés eredménye, bővebben lejjebb olvashattok róla, és le is tölthetitek az anyagot, ami hasznos információkat tartalmaz a jövő évi audit tervezéshez!

A hírlevélben a szeptemberi eseményekről találtok beszámolót, és még rengeteg nagyon hasznos olvasnivalót a közbeszerzési kartellektől a Vision 2035-ös projekten át a pontos fogalmazás művészetéig, és számos más hasznos tartalomig.

Ezúton kívánok nektek szép októbert, használjátok ki a napsütést, töltődjetek fel a borongós késő őszi, téli időjárás előtt!

Üdvözlettel:

Smohay Ferenc CIA, CISA
A BEMSZ elnöke

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink