Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák!

Az idei október sajnos nagyon rossz hírekkel indult. Teljesen megdöbbentő a helyzet Izraelben, a gázai övezetben. Újabb háború, tőlünk fizikailag kicsit messzebb, mint Ukrajna keleti része, de nem sokkal. Évtizedek óta halmozódó feszültség, terrortámadás, halottak, túszok, rakéta támadások, légi- és szárazföldi műveletek, hajszálon függő eszkaláció. A világ vezetői közül Ferenc pápával értek leginkább egyet, aki azt mondta, hogy „a terrorizmus és a háború nem vezet semmilyen megoldáshoz, csak megannyi ártatlan ember halálához és szenvedéséhez. A háború vereség! Minden háború vereség!”

A béke lehetetlennek látszik, de valójában soha nem lehetetlen. Személyesen arra jutottam, hogy sokat nem tudok tenni az ott élő emberekért, de a békéért a közvetlen környezetemben, szűk és tág családban, munkahelyen, különböző közösségekben igen. Számos frontvonal szabdalja Magyarországot is, szerencsére nem fegyverekkel, de mélyen a szívekben, politikai, gazdasági és más tényezők mentén. Ezeken csak úgy tudunk felülemelkedni, ha teljes értékű embernek tekintjük a másikat, akkor is, ha máshogy gondolkodik vagy néz ki, mint mi. Félretesszük a félelmünket, előítéleteinket, és párbeszédbe lépünk. A civil szférának, szakmai közösségeknek, mint a BEMSZ sokkal nagyobb a szerepe ebben, mint gondoljuk.

Mindemellett az egyesületi élet is zajlott rendületlenül. Két különösen érdekes BEMSZ délutánról olvashattok beszámolókat, és számos további érdekes tartalom vár benneteket a hírlevélben. Az ESG téma iránt érdeklődőknek ajánlom az ECIIA által szervezett ESG napot, december 1-én, amely hibrid esemény lesz, személyesen is részt lehet venni Brüsszelben, illetve online is be lehet csatlakozni.

Aki pedig szívesen beszállna az IIA Globallal együtt abba a közös gondolkodásba, hogy milyen lesz a szakmánk 2035-re, az regisztráljon a Vision 2035 projektbe!

Már most szeretném felhívni a figyelmeteket három fontos 2024-es eseményre:

  1. A 2024-es Belső Ellenőrzési Díjról nemsokára felkerül a felhívás a honlapra, és elkezdjük terjeszteni a BEMSZ szokásos kommunikációs csatornáin. Gondolkozzatok el, hogy induljatok vagy jelöljetek valakit a példamutató vezető és/vagy az innovatív csapat kategóriákban! Rendkívül fontos ez a tavaly indult kezdeményezés, többek közt azért, mert segíti a szakmánk meg- és elismerését, láthatóságát, és jó lehetőség az igazán különleges teljesítmények országos szintű elismerésére.
  2. A 2024-es közgyűlésen lesz esedékes a BEMSZ életmű díj átadása is. Két évente kerül erre sor, és ezzel kapcsolatban is jelentkezünk majd a pontos felhívással, részletekkel.
  3. szeptember 26-27-én Budapesten gyűlik össze az európai belső ellenőrzési közösség színe-java az ECIIA 2024 konferenciára, már foglaljátok is le ezt a két napot a naptáratokban!

Üdvözlettel:

Smohay Ferenc CIA, CISA

A BEMSZ elnöke

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink