Hirdetmények

Felhívás: Védelmi Vonalak Podcast legújabb epizódja Gyarmati Laurával

Gyarmati Laura, a Zepz (FinTech) pénzügyi bűnözési megfelelésért felelős igazgatója, több mint 10 éves Compliance tapasztalattal rendelkezik, elsősorban a ’Fintech’ szektorban, főként a pénzügyi bűnözés területén. Ebből az epizódból megtudhatja, mik a Compliance feladatai és kötelességei egy FinTech cégnél, milyen lehetőségeket és kihívásokat hoz a mesterséges intelligencia a szakmai életünkbe, hogyan küzdhetünk a pénzügyi bűncselekmények legújabb trendjei és fejlesztései ellen, és még sok mást!

A podcast epizódja megtalálhatóak a Spotify-on, illetve közvetlenül elérhető az említett adás az alábbi link felhasználásával.


Felhívás: Teremtsük közösen a jövőnket - Vision 2035 Projekt

Az Internal Audit Foundation úttörő kezdeményezésbe vágott azzal, hogy meghirdette „Vision 2035 – Együtt teremtjük a jövőnket” elnevezésű projektet. Ez a projekt a belső ellenőri szakma jövőbeli helyzetét kívánja elképzelni, és felvázolja azokat a lépéseket, amelyek ennek a jövőnek a megvalósításához szükségesek.

A belső ellenőrzési szakma hosszú múltra tekint vissza az melynek evolúciója az üzleti élet változó igényeinek köszönhető. Az átalakulás üteme felgyorsult, ezért együtt kell működnünk, hogy felismerjük és értékeljük azokat a képességeket, amelyekre a belső ellenőröknek a jövőben szükségük lesz. Ahhoz, hogy valóban készen álljanak a jövőre, a belső ellenőröknek meg kell érteniük és proaktívan előre kell látniuk a változásokat és azok szakmára gyakorolt hatását.

A projekt három kutatási szakasza során az IIA Internal Audit Foundation képviselői aktívan és mélyrehatóan kérik ki a belső ellenőr kollégák és érdekelt feleik véleményét, a világ minden tájáról.

A projektről további hasznos információkat, Anthony Pugliese összegző videóját az alábbi linket követve tekinthetik meg az érdeklődők. A jelentkezést az „Enroll” link használatával lehet megtenni.


Felhívás: Emelkedik a belső ellenőröket tömörítő globális szervezet tagdíja

Tekintve, hogy az IIA szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, és ezen globális kezdeményezések folyamatos fejlesztésébe továbbra is be kíván fektetni a szervezet, az IIA 2024. január 1-jétől tagonként 19 USD-ról 20 USD-ra emeli az éves díjakat. Ez a növekedés jóval az inflációs ráta alatt van.

A tagságnak számos előnye van. Ezeket a szervezet az IIA globális hálózatának minden tagja élvezheti. Lehetőséget ad a kapcsolati hálók építésére és a belső ellenőrzési globális vérkeringésének részévé válni. A tagság egyik elvitathatatlan előnye, hogy a különböző nemzetközi rendezvényeken (melyeket a magyar IIA nevében készített és a tagság részére kiküldött hírleveleink is tartalmaznak) számos kedvezményt lehet érvényesíteni. A tagok tananyagokat, segédleteket, szabványokat és útmutatókat kaphatnak. Végül, de nem utolsó sorban lehetőség nyílik önkéntességre és közreműködésre a társadalmi felelősségvállalás égisze alatt.

A globálisan tevékenykedő szervezet honlapját a kedves érdeklődők elérhetik az alábbi link használatával.

A BEMSZ tagok automatikusan a nemzetközi szervezet tagjaivá is válnak, és élvezhetik annak előnyeit.


Felhívás: Az ESG nap

Az ECIIA bejelentése alapján 2023. december 1-jén megszervezi a „The ESG Day”-t. Ennek az ESG-napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatósági átalakulásra, és arra az egyedülálló lehetőségre, hogy a belső ellenőrök is részesei legyenek ennek a fontos utazásnak. A rendezvényen előre tekintő összefoglalót kaphatunk az EU fenntarthatósági szabályozási fejleményeiről, különös tekintettel a fenntarthatósági jelentésekre és a kapcsolódó szabványokra.

A 3 vonalas modell különböző szereplői jelen lesznek és eszmecserét folytatnak az új szabályozás üzleti modellre gyakorolt hatásáról. Elmagyarázzák, hogy a belső auditok hogyan segíthetik a szervezeteket, és hogyan oszthatják meg a legjobb gyakorlatokat.

Ez az esemény hibrid lesz, és a résztvevők 6 CPE pontot kapnak. További információkat az érdeklődők az alábbi linken találhatnak; ahogy a jelentkezés is ezen a helyen lehetséges.

Az ESG nap után rendkívüli közgyűlést tartunk ugyanitt, a Thon Hotel EU-ban 17:00 és 18:30 között (CET). Itt bemutatjuk az ECIIA 2023-as eredményeit és a 2024-es célkitűzéseket. Regisztrálni az alábbi linken lehet.


Felhívás: Az Internal Auditor Magazin egyedi történetekkel rendelkező tagokat keres

A fent említett magazin azt szeretné, ha az olyan érdekes történetekkel rendelkező tagok, mint Dominique Vincenti (akinek történetét az alábbi linken olvashatják), megjelennének a következő kiadásokban. Segítsen nekünk megosztani a belső ellenőrök történeteit világszerte, szenvedélyeiket, és azt, hogy a belső ellenőrzésen kívül mi teszi őket vonzóvá.

A TheIIA 3 fő témakörben várja a 700-800 szavas cikkeket / blogbejegyzéseket.

  • On the Frontlines: Olyan tartalom, amely a belső ellenőrök problémáit vizsgálja, napi biztosítékot és tanácsot nyújtva (nem CAE-k, igazgatók, vezetők).
  • Jobb ellenőr felépítése: A tartalom kizárólag a belső ellenőrök karrierjének előmozdítására összpontosít a személyzettől a CAE-ig.
  • #IAm + a neved (pl. #IAm Anthony Pugliese): Tagok által biztosított tartalom, amely a belső ellenőrök munkahelyi életére fókuszál – arcot festve a „titokzatos” belső ellenőrnek.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak. A beadványokat Christine Janesko részére a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni. Miután megkapták és jóváhagyták beadványt, aláírásra elküldik a belső ellenőr szabványos szerzői jogi űrlapját.


Felhívás: IIA Resource Hub várja a tanulni vágyókat

Szeretnénk felhívni a globális IIA szervezet által fenntartott információ megosztó felületre. Az ingyenesen letölthető tartalommal rendelkező könyvtár White Paper-öket, webináriumokat, termékkalauzokat, esettanulmányokat, iparági elemzéseket és még sok mást tartalmaz, amelyeket iparági szakértők és a belső ellenőrzési szakmát kiszolgáló szállítók állítottak össze. Fontos, hogy ezeket a forrásokat az IIA nem támogatja, inkább a szállítók által szponzorált tartalmak, amelyek célja, hogy hasznosak legyenek az Ön szervezete számára. A tartalom letöltésével kapcsolatba léphet Önnel az eladó.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink