Hirdetmények

Felhívás: a hazai IIA szervezet megkéri a kedves Tagságot

Két fő témakörben szeretnénk a tisztelt Tagság együttműködését kérni.

  • CPE igazolások: ha valakinek 2023. év vonatkozásában van hiányzó igazolása („ott volt” de igazolást nem kapott), akkor azt lehetőség szerint 2023. december 15-ig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, hogy december 31. előtt legyen idő kiadni azokat.
  • BEMSZ tagsági díj 2024-re: amennyiben várhatóan változni fog a költségviselő és/vagy céges fizetés esetén változik a kollégák névsora, kérjük azt is jelezni 2023. december 15-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Felhívás: Belső Ellenőrzési Díj 2024

A 2023-as siker után idén is meghirdetjük a Belső Ellenőrzési Díj pályázatot mind egyéni „Inspiráló és példamutató vezető” mind „Innovatív csapat” kategóriában. A díj a belső ellenőrzés sikeréhez elengedhetetlen, magas minőségi és integritási normáknak való megfelelést, valamint a szakmájuk élvonalába tartozó csapatok és egyének által nyújtott innovációk elismerését szolgálja.

A díjjal szeretnénk hangsúlyozni és megünnepelni a kiemelkedő belső ellenőrzési teljesítményeket, akik az adott évben jól teljesítettek és valóban a határokig feszegették képességeiket és tehetségüket.

A jelölések határideje 2024. január 31. Az értékelő bizottság a legjobb jelöléseket, amelyek közül a győztesek kikerülnek, 2024. február 29-ig választja ki. A nyerteseket a BEMSZ májusi közgyűlésének napján, ünnepélyes keretek között hirdetjük ki. A pályázatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat az alábbi linkek használatával férnek hozzá az érdeklődők:

Az értékelő csapat tagsága az alábbi linken érhető el.


 

Felhívás: Teremtsük közösen a jövőnket - Vision 2035 Projekt

Az Internal Audit Foundation úttörő kezdeményezésbe vágott azzal, hogy meghirdette „Vision 2035 – Együtt teremtjük a jövőnket” elnevezésű projektet. Ez a projekt a belső ellenőri szakma jövőbeli helyzetét kívánja elképzelni, és felvázolja azokat a lépéseket, amelyek ennek a jövőnek a megvalósításához szükségesek.

A belső ellenőrzési szakma hosszú múltra tekint vissza az melynek evolúciója az üzleti élet változó igényeinek köszönhető. Az átalakulás üteme felgyorsult, ezért együtt kell működnünk, hogy felismerjük és értékeljük azokat a képességeket, amelyekre a belső ellenőröknek a jövőben szükségük lesz. Ahhoz, hogy valóban készen álljanak a jövőre, a belső ellenőröknek meg kell érteniük és proaktívan előre kell látniuk a változásokat és azok szakmára gyakorolt hatását.

A projekt három kutatási szakasza során az IIA Internal Audit Foundation képviselői aktívan és mélyrehatóan kérik ki a belső ellenőr kollégák és érdekelt feleik véleményét, a világ minden tájáról.

A projektről további hasznos információkat, Anthony Pugliese összegző videóját az alábbi linket követve tekinthetik meg az érdeklődők. A jelentkezést az „Enroll” link használatával lehet megtenni.


 

Felhívás: Az Internal Auditor Magazin egyedi történetekkel rendelkező tagokat keres

A fent említett magazin azt szeretné, ha az olyan érdekes történetekkel rendelkező tagok, mint Dominique Vincenti (akinek történetét az alábbi linken olvashatják), megjelennének a következő kiadásokban. Segítsen nekünk megosztani a belső ellenőrök történeteit világszerte, szenvedélyeiket, és azt, hogy a belső ellenőrzésen kívül mi teszi őket vonzóvá.

A TheIIA 3 fő témakörben várja a 700-800 szavas cikkeket / blogbejegyzéseket.

  • On the Frontlines: Olyan tartalom, amely a belső ellenőrök problémáit vizsgálja, napi biztosítékot és tanácsot nyújtva (nem CAE-k, igazgatók, vezetők).
  • Jobb ellenőr felépítése: A tartalom kizárólag a belső ellenőrök karrierjének előmozdítására összpontosít a személyzettől a CAE-ig.
  • #IAm + a neved (pl. #IAm Anthony Pugliese): Tagok által biztosított tartalom, amely a belső ellenőrök munkahelyi életére fókuszál – arcot festve a „titokzatos” belső ellenőrnek.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak. A beadványokat Christine Janesko részére a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni. Miután megkapták és jóváhagyták beadványt, aláírásra elküldik a belső ellenőr szabványos szerzői jogi űrlapját.


 

Felhívás: IIA Resource Hub várja a tanulni vágyókat

Szeretnénk felhívni a globális IIA szervezet által fenntartott információ megosztó felületre. Az ingyenesen letölthető tartalommal rendelkező könyvtár White Paper-öket, webináriumokat, termékkalauzokat, esettanulmányokat, iparági elemzéseket és még sok mást tartalmaz, amelyeket iparági szakértők és a belső ellenőrzési szakmát kiszolgáló szállítók állítottak össze. Fontos, hogy ezeket a forrásokat az IIA nem támogatja, inkább a szállítók által szponzorált tartalmak, amelyek célja, hogy hasznosak legyenek az Ön szervezete számára. A tartalom letöltésével kapcsolatba léphet Önnel az eladó.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.


Kedves Kollégák!

Felhívjuk figyelmeteket a BEMSZ Kockázatkezelési Bizottsága által készített összefoglalóra, amit az IIA globális kockázati felméréséből készített. A globális és európai kitekintésen túl pár hazai specifikumra is kitérünk, bízva abban, hogy ezzel további segítséget nyújtunk a jelentős kockázati tendenciák megértéséhez, illetve a következő évek audit tervezéséhez.

A teljes anyag letölthető itt.


Digital Europe: news on EU Cyber Regulations impacting the profession

ECIIA and The Augusta Group are hosting a webinar on Digital Europe: news on EU Cyber Regulations impacting the profession, on the 13th of December, from 11:30 to 12:30 (CET).
The EU program on Digital Europe is very intensive and numerous new regulations will be active soon and impact the role of internal auditors in cyber and IT security, resilience and risk. Internal Auditors must play an important role in these new challenges.

During the webinar, we will discuss the regulations and their impacts on the organizations:

  1. We will focus on the Resilience Act (DORA), the NIS 2 Directive that aims to improve the existing cybersecurity posture across the EU in different ways, being transposed by EU Member states in 2024
  2. We will analyse the cyber regulations, their effects on covered entities, the importance of governance, and the 3 Line model
  3. We will debate the role of internal audit in the implementation project and the oversight, assurance, and assessment of cyber risk to the board, board subcommittees, and Accountable Executives
  4. We will debate the risks and opportunities facing internal audit in assuring cyber regulatory compliance
  5. We will welcome your questions and share ideas

 

This webinar is free and a CPE form will be available at the end of the event.

REGISTER HERE


 

 

 

 

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink