Hirdetmények

Felhívás: ECIIA Konferencia 2024 | Oldja meg a rejtvényt

A rejtvényfejtés és a belső ellenőri szakma közötti kapcsolat az ellenőrzési feladatok bonyolultságában rejlik. Hasonlóan a rejtvényfejtéshez, a belső ellenőrök a bonyolult vizsgálati környezetekben navigálva gyűjtik össze az információkat. Mindkettő elemző gondolkodást, a részletekre való odafigyelést és azt a képességet igényli, hogy a különböző elemek összekapcsolásával a nagyobb képet meglássuk.

Közelgő konferenciánkon (a rejtvényfejtő gondolkodásmód praktikus eszközzé válik, amellyel megragadhatjuk a lehetőséget az iparág vezetőivel való kapcsolatteremtésre, a bevált gyakorlatok megosztására, valamint a belső ellenőrzési fejlesztések élvonalában maradásra a 2024-es ECIIA konferencián – ez az Ön kapuja az ellenőrzés jövőjének alakításához.

Csatlakozzon hozzánk lebilincselő foglalkozásokon, eredményes beszélgetéseken és emlékezetes estéken a magyar konyha és kultúra élvezetével. Ez a konferencia energiával tölti fel Önt, hogy új perspektívákkal és megoldásokkal térjen haza a szerepkörében felmerülő fő kihívásokra.

A konferencia helyszíne: InterContinental BudapesIdeje: 2024. szeptember 26-27.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak, ahol regisztrációjukat is megtehetik.


 

Felhívás: Elérhetővé váltak az új Normák, a Nemzetközi Szakmai Gyakorlatok Keretrendszere (IPPF) részeként.

Az új Globális belső ellenőrzési sztenderdeket 2024. január 9-én adták ki, és 2025. január 9-én lépnek hatályba. A korai bevezetés javasolt.

A kialakított szabványok évekig tartó kutatás, tájékoztatás, visszajelzés és kellő gondosság eredményei. E szabványok tükrözik szakmánk jövőképét, kiterjedtségét és mélységét, valamint az általunk kiszolgált szervezetek igényeit. Az IPPF a következőket tartalmazza:

  1. Globális belső ellenőrzési normák,
  2. Tematikus követelmények (kötelező alkalmazni, amikor vizsgáljuk őket és még nincsenek kiadva) és
  3. Globális iránymutatás (kiegészítő).

Ez utóbbiak elérhetőek továbbra is, de ígéret szerint jövő januárig az összeset átdolgozzák az új Normák szerint.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak. Az anyagok elérhetőek továbbá ezen a BEMSZ linken is. Az új normák vonatkozásában számos összegző tréningre számíthatunk a közeljövőben.


 

Felhívás: Megjelent a Védelmi Vonalak compliance podcast legújabb epizódja

Megjelent a Védelmi Vonalak Podcast legújabb, immáron ötvenedik epizódja! Bácsfalvi András vendége ez alkalommal egy igazi FinTech sztár, a Peak Financial Services alapító-vezérigazgatója, Marton Suppan volt! Beszélgetést folytattak arról, egyáltalán mit is nevezhetünk FinTech-nek, változott-e az utóbbi 10 évben az inkumbens bankok és az ügyfelek hozzáállása ezzel az új “világgal” kapcsolatban, mivel foglalkozik a Magyar Blockchain Koalíció, miért tartja fontosnak még egy sikeres üzletember is a compliance funkciót, és még rengeteg érdekes dologról!

További részletekért az említett podcast-ot az alábbi linket használva hallgathatják meg a kedves tagtársak.


 


Felhívás: Megérkezett a „Jövőkép 2035: Teremtsük együtt a jövőnket” felmérés

A Belső Ellenőrzés Alapítvány úttörő kezdeményezésbe kezdett Belső Ellenőrzés: Jövőkép 2035 – Együtt teremtjük a jövőnket. Ez a projekt a belső ellenőri szakma jövőbeli helyzetét kívánja elképzelni, és felvázolja azokat a lépéseket, amelyek ennek a jövőnek a megvalósításához szükségesek. Az átalakulás ütemének felgyorsulásával együtt kell működnünk, hogy felismerjük és értékeljük azokat a képességeket, amelyekre a belső ellenőröknek a jövőben szükségük lesz. Ahhoz, hogy valóban készen álljanak a jövőre, a belső ellenőröknek meg kell érteniük és proaktívan előre kell látniuk a változást és annak a szakmára gyakorolt hatását.

A kérdőív kitöltésére invitálunk minden kedves tagtársat. A kezdéshez kérjük, hogy látogassanak el az alábbi weboldalra.


 

Felhívás: Miként vezényelhetik le a vállalatok vezetőségei a fenntarthatósági átmenetet?

Az ECIIA közös webináriumot szervez az „Accountancy Europe”-pal, az Igazgatói Szövetségek Európai Konföderációjával (ecoDa) és a Chapter Zero Brussels szervezettel azzal a céllal, hogy betekintést kapjunk a legfrissebb fenntarthatósági jogszabályok vállalkozásokra gyakorolt hatásáról és arról, hogy a vállalatok hogyan készülnek fel az ESRS-re a CSRD és a CS3D nyomán. Ezen az eseményen megvitatják, hogyan állnak a cégek az alábbi területeken:

  • felkészülés az Európai Fenntarthatósági Jelentési Szabványokra (ESRS), a Vállalati Fenntarthatósági Jelentési Irányelv (CSRD) és a Vállalati fenntarthatósági átvilágítási irányelv (CS3D) eredményeként
  • a kulcsfontosságú környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) célkitűzések meghatározása
  • a napi tevékenységek során e célok megvalósításával járó kihívások kezelése

Minden kedves tagtársat biztatunk, hogy csatlakozzon hozzánk ezen a webináriumon április 10-én 10:30 és 12:00 között (CET), hogy többet megtudjunk erről a témáról. A regisztráció már megkezdődött, az alábbi linkre kattintva tehetik meg. Ehhez kapcsolódó további cikket a Vendégoldalon tudják megtekinteni a tagtársak.


 

Felhívás: Risk in Focus 2025 felmérés

Ez az Európa-szerte vezető könyvvizsgálói vezetők körében végzett vezető éves közvélemény-kutatás azonosítja azokat a legfőbb kockázatokat, amelyekkel szervezeteiknek szembe kell nézniük az elkövetkező évben a 2025-ös ellenőrzési tervük elkészítése során. Kapcsolódási pontot biztosít a belső ellenőrzési szakma számára, amely segít a szervezetek vezetőinek megérteni, hogyan látják kollégái a mai kockázati környezetet.

A kérdőív kitöltése kevesebb mint 4 percet vesz igénybe, minden résztvevő anonimitását biztosítjuk. Ez a felmérés a szervezet nézeteit képviselő vezérigazgató-ellenőröknek / a legtöbb vezető belső ellenőrnek szól.

A kezdéshez kérjük, hogy látogassanak el az alábbi weboldalra.


 

 Felhívás: Fenntarthatósági Audit Kockázatbiztosítási Konferencia

A Fenntarthatósági Audit Kockázatbiztosítási Virtuális Konferencia egy egynapos konferencia, amelynek célja, hogy segítse a belső ellenőröket abban, hogy a kritikus problémák tekintetében elöl járjanak, és gyorsabban reagáljanak munkájuk során.

Ezen a virtuális konferencián a résztvevők az ESG terület szakértőivel és a szervezetük ESG-jelentési megfelelőségének értékelésével foglalkozó belső auditorokkal egyeztethetnek. A résztvevők megtanulják, hogyan értékeljék az ESG-vel kapcsolatos szabályozás változásait, és hogyan azonosítsák be az ellenőrzési programjaikban szükséges változtatásokat annak biztosítására, hogy szervezeteik naprakészek legyenek az ESG jelentési követelményeivel helyi és nemzetközi szempontból. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy iparági szakértőkkel hálózatot építsenek, hogy jobban megértsék az ESG-hez kapcsolódó szabályozások hogyan befolyásolják az elkövetkező évben az auditálási funkciójukat. A programon díj ellenében lehet részt venni; 6,6 CPE-t érő képzést jelent.

A rendezvény helyszíne: virtuális

A rendezvény időpontja: 2024. június 20. 16:00-tól

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak, ahol a regisztrációt is megtehetik.


 

Felhívás: IIA Resource Hub várja a tanulni vágyókat

Szeretnénk felhívni a globális IIA szervezet által fenntartott információ megosztó felületre. Az ingyenesen letölthető tartalommal rendelkező könyvtár White Paper-öket, webináriumokat, termékkalauzokat, esettanulmányokat, iparági elemzéseket és még sok mást tartalmaz, amelyeket iparági szakértők és a belső ellenőrzési szakmát kiszolgáló szállítók állítottak össze. Fontos, hogy ezeket a forrásokat az IIA nem támogatja, inkább a szállítók által szponzorált tartalmak, amelyek célja, hogy hasznosak legyenek az Ön szervezete számára. A tartalom letöltésével kapcsolatba léphet Önnel az eladó.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.


 

Felhívás: Az IIA AI Tudásközpontja megnyitotta kapuit

2024-től megnyitotta kapuit az IIA mesterséges intelligencia vonatkozásában gyűjtött útmutatókkal, gondolatvezetéssel, szakértői betekintésekkel, podcast-okkal és más AI-forrásokkal felvértezett tudásközpontja. Az anyaggyűjtés célja segíteni a belső ellenőröknek jobban megérteni az AI-t és annak következményeit a legújabb fejlesztések bemutatása révén és gyakorlati útmutatásokkal.

További részletekről az alábbi linken tájékozódhatnak a kedves tagtársak.

 

 

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink