Vendégoldal

 

a)      A SOX evolúciója

A lenti eszköz alkalmazása segítséget nyújthat minden olyan Magyarországon működő, SOX-programra kötelezett leányvállalat számára, akik szeretnék megérteni költségeik, idejük és erőfeszítéseik hasznosságát, és összevetni az eredményeiket a 2023-as SOX-megfelelőségi felmérés eredményeivel. Az alábbi kérdésekre kaphatunk választ:

·        Hogyan kezelik a szervezetek a SEC által javasolt éghajlatváltozási közzétételi szabályokat az ESG és a humántőke-mérőszámok segítségével?

·        Miért vezetik a forráskód-ellenőrzések az automatizált vezérlők átfogóbb értékelését?

·        Miért fontos az adatkezelés, a változáskezelés és a készségfejlesztés az új, élvonalbeli technológiák bevezetésekor?

További információkat itt találhatnak az érdeklődők, illetve a BEMSZ honlapján is elérhető az alábbi linken .

 

 

b)      5 jelentés, amelyet ma minden Compliance vezetőnek használnia érdemes

Szerepkörünktől és szervezetünk eszközeitől függően jó esély van arra, hogy vagy úszunk a jelentésekben, vagy kétségbeesetten keressük az adatokat.

Összpontosítson azokra a jelentésekre, amelyek döntéseket hoznak, és használjon intelligensebb, jobb eszközöket az adatok összegyűjtésére, így időt fordíthat a betekintésekre és a cselekvésekre.

Ebben az útmutatóban megtalálja az öt legértékesebb jelentést a megfelelőségi vezetők számára, és azt, hogy miért lehetnek ezek az Ön számára is változást hozó.

Ha még többet szeretne megtudni kérjük látogasson el az alábbi weboldalra, vagy olvassa el a BEMSZ honlapján elérhető cikket.

c)      All Things Internal Audit – hogy építsük be az MI-t belső ellenőri munkavégzésbe?

James Park, a Microsoft Csoport audit program menedzsere stratégiákat oszt meg a belső ellenőrökkel, hogy beépítsék a mesterséges intelligenciát a munkájukba, és felülvizsgálják a használat ellenőrzését.

Teszi mindezt egy video interjú formájában a rendszere „All Things Internal Audit” keretében

Az angol nyelvű videó elérhető itt.

d)      A kockázat sebessége: tanulságok az ellenőrzési nyomvonalon

Siflis-Laposi Zsuzsanna fordításában olvashatunk egy összefoglalót Richard F. Chambers, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA könyvének 5 fejezetéből.

A fejezetben az IIA jelenlegi elnöke összegzi a felismerését, miszerint a sikerhez kapcsolati éleslátás szükséges. Fel kell ismernünk a csoportdinamikát, a különböző vezetők és csoportok igényeit, melynek belső ellenőrként különösen nagy hasznát vehetjük a tanácsadási szakaszban. Ennek részét képezi a kommunikáció minőségének megválasztása, az irányok és a sorrendek megfelelő kezelése. E témakörben rendkívül hasznos tanácsokat olvashatnak az érdeklődök a fordításban.

A magyar fordítás elérhető a BEMSZ honlapján .

e)      Hét kulcsfontosságú stratégia a nyereség növeléséhez: Útmutató belső ellenőrök és könyvvizsgálói szakemberek számára

Ebben az összegző kiadványban hét kulcsfontosságú stratégiát vizsgáltak meg a szerzők, amelyeket a szervezetek alkalmaztak eredményeik javítására:

·        Készítsünk 360 fokos pillanatfelvételt vállalkozásunkról

·        Célozzuk meg költségeink csökkentését a működési hatékonyság maximalizálásával

·        Finomhangoljuk adó-, szabályozási és megfelelési tevékenységeinket

·        Adjunk el többet jelenlegi vevőinknek

·        Adjunk el több csatornán keresztül

·        Azonosítsuk és használjuk ki az új bevételáramokat

·        Terjeszkedjünk globális piacokra

Az angol nyelvű cikk, melyből megismerhető, hogy mit is javasolnak a szakértők a megvalósítás során, letölthető a BEMSZ honlapjáról 

f)       A frontvonalon: A megfelelőségnek jelentenie kell a belső ellenőrzésnek?

A belső ellenőrzés és a megfelelőség közötti kapcsolat elválaszthatatlanul összefügg. Mindazonáltal a belső ellenőrzési feladatok és a megfelelés közötti kapcsolat a vállalatirányítás kontextusában vita forrása volt. A megfelelőségi egység bevonása a belső ellenőrzés körébe gyakran vitatott kérdés.

A vitás pontokat ismertetőt cikk elérhető itt.

Közelgő események

2024 máj. 15.
14:00 - 16:00
Minikonferencia
2024 máj. 15.
16:00
BEMSZ Közgyűlés
2024 máj. 16.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2024 máj. 28.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 máj. 29.
16:30
Közszféra Állandó Bizottság online ülése
2024 jún. 04.
16:00 - 17:00
BEMSZ Délután
2024 jún. 13.
08:00
CAE Klub Téma: Adatbiztonság

Partnereink