Kedves Kollégák!

Idestova több, mint egy éve élünk már a koronavírus árnyékában: pont tavaly márciusban voltak az első lezárások és utána kisebb – nagyobb (aztán sajnos rendre túl optimistának bizonyult) reménysugarak mellett mára épp a legrosszabb fázisban vagyunk: most tényleg sokan betegek és nagyon sokan szenvednek a betegségtől vagy annak következményeiről. Most is van azonban reménysugár, ami a szakértők szerint valódi megoldást hozhat: szerencsére hazánkban jó ütemben halad az oltási program, kellő darabszám után elvileg végre „lazíthatnánk”. (Persze szubjektív, hogy mennyire jó ez az ütem: nyilván lehet mindent még jobban csinálni, de elég szétnézni Európában és látható, hogy sok ország szeretne már olyan átoltottsági számokat, amik jelenleg Magyarországon vannak.)

Ismét szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy idén lehetőségetek van a civil szervezetek számára felajánlható 2020. évi 1 % SZJA-tokról a BEMSZ javára rendelkezni!

Előre is köszönjük, ha támogatod a BEMSZ-et szakmai lehetőségeink továbbfejlesztése érdekében! A nehezebb évekre való tekintettel nem tervezünk tagdíj emelést, viszont oktatási bevételeink jelentősen csökkentek. Megköszönjük, ha ilyen módon is hozzájárultok az egyesület fenntarthatóságához!

Adószámunk: 18072206-2-42

Elkezdődött a visszaszámolás, még 2 hét és elindul az Első Magyar Belső Ellenőrzési Bajnokság!

2021 március 10-i BEMSZ Délutánon egy új, korábban még nem tárgyalt témakör került bemutatásra: „Az aktuárius és az ellenőrzés kapcsolatrendszere, kiemelten a belső ellenőrzésre, meghatározóan az önkéntes nyugdíjpénztárakra és a magánnyugdíjpénztárakra”.

A március 24-i BEMSZ Délután egy nagyon aktuális témát ölelt fel: milyen hatásokat gyakorolt és gyakorol a COVID járvány a vállalatok életére, ezen is belül az üzletmenet folytonossági tervekre?

BEMSZ - PwC CCO Klubot tartottunk, ez alkalommal a fenntarthatóság volt fókuszban

2021. március 11-én tartottuk a megfelelési szakmának szóló exkluzív BEMSZ - PwC Chief Compliance Officer Klubjának soron következő online találkozóját Az esemény fókuszában a fenntarthatóság holisztikus környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (environmental, social and governance - „ESG”) dimenzióinak egyre inkább előtérbe kerülő kihívásai, az üzleti stratégiákra, beszámolási feladatokra, valamint a compliance-rendszerekre gyakorolt hatása volt.

Kedves Kollégák!

Köszönjük, hogy idén is a BEMSz tagság megújítása mellett döntöttetek, ezzel támogatva a szakmát és közös céljainkat. Valamint külön köszönet azoknak a Tagoknak, akik az adó 1%-nak felajánlásakor is ránk gondolnak.

A befolyó összegeket természetesen továbbra is Tagság igényei és útmutatása alapján használjuk fel, most például felmerült, hogy egy korábban részvételi díjjal meghirdetni tervezett előadást Tagjaink számára ingyenesen biztosítsunk.

Megújul a CRMA vizsga, ennek béta tesztelésére (valós vizsgára) várnak aktív és inaktív CIA vizsgázottakat. Az április elsején kezdődő CRMA béta teszteléses vizsgadíja ennek következtében jelentősen olcsóbb lesz.

Bővebben

Compliance rovat

Dr. Bácsfalvi András, a Compliance Állandó Bizottság elnöke folytatta a védelmi vonalakról szóló podcast sorozatát. Ezúttal a következő podcastokat ajánljuk figyelmetekbe.

Vendég: Deák Tamás, a Magyar Telekom compliance vezetője.

Link a videóhoz: https://m.youtube.com/watch?v=RXj3ZyC-X6E

 

Vendég: Báthori Krisztián, az MKB Bank bankbiztonsági igazgatója.

Link a videóhoz: https://m.youtube.com/watch?v=LasfkWWTovc

 

Visszaélésmegelőzés

Folytatódik cikksorozatunk a BEMSZ – EY együttműködés gyümölcseként. Szügyi Dániel és Schrettner Attila megoszt velünk 5 gyakorlati tippet a kockázat alapú (nem-statisztikai) mintaválasztáshoz

Részletek a cikkben

 

 

 

Eseménynaptár

Előző hónap szeptember 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1 2 3 4 5
week 36 6 7 8 9 10 11 12
week 37 13 14 15 16 17 18 19
week 38 20 21 22 23 24 25 26
week 39 27 28 29 30

Közelgő események

2021 szept. 29.
16:30 - 18:00
BEMSZ Délután
2021 szept. 30.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Közigazgatás
2021 okt. 12.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen
2021 okt. 26.
09:00 - 13:00
Gyakorlati szeminárium - Ágazatfüggetlen

Partnereink

  


Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete honlapja

BEMSZ titkárság - 1149 Budapest, Angol u. 34. 
Telefon: 336-1505 
E-mail: titkarsag@iia.hu - Titkárságvezető: Miskolczi Judit

SzerkesztőségETK Szolgáltató zRt. 
Üzemeltetés:  MAZE Kft.

Archív honlap

 Közösségi média

 

Lap tetejére